Dva kontejnera za narodnu kuhinju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Usled nepovoljnih vremenskih uslova obroci narodne kuhinje od danas se dele na drugoj lokaciji, punkt koji je bio kod prostorija Crvenog krsta pomeren je stotinak metara dalje i sada se nalazi u prostorijama Društva za negovanje ukrajinske kulture „Kolomejka“.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislava Mirnića promena lokacije jeste samo privremeno rešenje.

„Ovo izmena trajaće samo do nabavke takozvanih kontejnera u kojima će se isporučivati obroci, a koje očekujemo da ćemo dobiti u naredna dva meseca“, rekao je Mirnić i dodao da je planirana nabavka dva kontejnera, od koji će jedan biti smešten upravo kod Crvenog krsta, a jedan u Mesnoj zajednici „Laćarak“.

On je objasnio da je izmešten samo punkt kod Crvenog krsta s obzirom da svoje obroke tu dobija najveći broj korisnika narodne kuhinje, ukupno njih 308.

Dušica Runtić, stručni saradnik Crvenog krsta Sremska Mitrovica napomenula je da se obroci za sve korisnike narodne kuhinje sa teritorije Sremske Mitrovice dele na četiri punkta, od kojih su tri u samom gradu, a jedan u Laćarku. Topli obroci se pripremaju svakog radnog dana, a podrazumevaju pola kilograma hleba po korisniku i pola litre kuvanog obroka.

Usluge narodne kuhinje koristi 532 lica i za nju će ove godine iz budžeta Grada Sremska Mitrovica biti izdvojena sredstva u visini od 5 miliona dinara.

You may also like