Doneta odluka: Plan detaljne regulacije zone Ležimir i „Ledine 2″

Od strane Ozon
0 komentar

Na sednici Skupštine grada Sremska Mitrovica doneto je pet planova detaljne regulacije na teritorijii grada i pojedinim seoskim naseljima, a sve one doprinose izgradnji i razvoju. Tim planovima osim što će se uticati na prostorni izgled, postiže se i bolja funkcionalnost.

Planovi se odnose na stambene blokove u gradu kako bi se centralne zone stavile u funkciju izgradnje i uopšte privredne aktivnosti, ali i na neka naselja poput Ležimira, Laćarka i drugih.

– Planovi daju velike šanse za izgradnju u gradu kako za one koji poseduju zemljište tako i za grad koji će ostvariti prihode po osnovu komunalnog opremanja. Što se tiče seoskih sredina značajan je plan naselja „Ledine 2″ u Laćarku koji daje mogućnost građanima da konačno legalizuju svoje objekte. Plan detaljne regulacije zone Ležimir Kuštilj omogućiće da se stavi u funkciju prostor oko hotela Ležimir, odnosno njegovu prodaju ili drugi vid privredne aktivacije, objasnio je gradonačelnik Vladimir Sanader.

 

Dva plana uredjuju samu gradsku zonu i odnose se na deo oko glavnog bulevara:
– Njihov značaj je velik obzirom se planovi odnose na stambene blokove u gradu kako bi se centralne zone stavile u funkciju izgradnje i uopšte privredne aktivnosti.
To su dva bloka pored bulevara i na izlazu iz sremske Mitrovice, pored regionalnog puta, rekao je Sanader

Možda Vam se svidi i