Dodeljene stipendije najboljim studentima (SPISAK STIPENDISTA)

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sremskomitrovačkoj Gradskoj kući danas je dvanaestu godinu za redom organizovana svečana dodela studentskih stipendija, a ujedno su potpisani i ugovori o regresiranju troškova za prevoz studenata. Ove godine stipendiju Grada Sremska Mitrovica dobilo je 48 studenata koji imaju prosek ocena iznad 9,5.

„Tradicionalno Grad Sremska Mitrovica dodeljuje stipendije svojim najboljim studentima. Što se tiče kriterijuma, imali smo male izmene u odnosu na prethodne godine. Stpendije su dodeljene studentima na akademskim i master studijama čiji je prosek ocena najmanje 9,5 i studentima visokih, strukovnih i specijalističkih škola čiji je presek ocena takođe najmanje 9,5“, rekla je načelnica Gradske uprave za obrazovanje Mirjana Pjevac.

Svečanosti je prisustvovala i zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović koja se obratila studentima.

“Jednom prilikom je Nelson Mendela rekao da je obrazovanje najmoćnije oružje kojim možemo promeniti svet, tako da je meni lično zadovoljstvo što se nalazim u vašem društvu. Čestitam vam od srca na postignutom uspehu i mogu da kažem da je Mitrovica bogat grad zato što ima vas, što ima vaše znanje. Ono čime malo gradova može da se pohvali jeste činjenica da imamo čak 48 studenata koji imaju prosečnu ocenu iznad 9,5, ako vama još dodamo i studente koji će dobiti državne stipendije, prosto je nemoguće da ne budemo ponosni. Ono što je naš zadatak kao lokalne samouprave jeste da vam obezbedimo budućnost u našem gradu, cilj nam je da kada završite školovanje vratite se u Sremsku Mitrovicu, da imate gde da se zaposlite i da ovde zasnujete svoje porodice“, rekala je Milovanović na svečanosti.

Za kraj zamenica je još jednom čestitala svim studentima na uspehu, poželela im da ostanu na dobrom putu i izrazila želju da takvih studenata u našem gradu narednih godine bude još i više.

Visina stipendija ove godine za student osnovnih i master studija iznosi 11.000 dinara, a za visoke, tehničke i mašinske škole je 9.000 dinara i njih će student dobijati u narednih 10 meseci.

Od ove godine stipendije je dobilo ukupno 48 sudenta, dok je pravo na regresiranje troškova za prevoz ostvarilo njih 6. Prošle godine Grad je stipendirao 103 studenta, a regresirao toškove prevoza na relaciji Sremska Mitrovica – mesto studiranja za 13 studenta.

DOBITNICI STIPENDIJA SU:

Studenti kojima je Grad obezbedio sredstva za prevoz su:

You may also like