Dodeljena sredstava za opremu za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara: Mitrovčanima 15 ugovora

Od strane Ozon
0 komentar

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, uručio je u petak, 7. jula 169 ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva na osnovu konkursa za dodelu sredstava za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godine.

Ukupna vrednost investicija u sisteme za navodnjavanje iznosi oko 85 milona dinara, od čega je Pokrajinska vlada obezbedila 64 odsto bespovratnih sredstava. Od 169 potpisanih ugovora, čak 86 korisnika pripada kategoriji koja je ostvarila privilegiju na povraćaj sredstava u visini od 70 odsto u odnosu na ukupnu realizovanu investiciju.

Prema rečima Radojevića Pokrajinski sekretarijat je ove godine posebno prepoznao mlađe privrednike do 40 godina, žene vlasnice poljoprivrednih gazdinstava i one koji deluju u otežanim ulovima rada, kojima su omogućeni povraćaji i do 70 odsto, što je značajno povećanje u odnosu na prethodni period.

Najveći broj današnjih ugovora, odnosno njih 25, je potpisano sa korisnicima sredstava čija se investicija nalazi na teritoriji opštine Ruma. Na drugom mestu je Grad Novi Sad sa 18 ugovora, zatim Sremska Mitrovica sa po 15 ugovora, a na četvrtom mestu je opština Кula sa 12 ugovora.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu
Foto: maxpixel.freegreatpicture.com

Možda Vam se svidi i