Dodeljena gradska priznanja

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sremskomitrovačkoj Gradskoj kući danas je povodom obeležavanja Dana grada održana svečanost na kojoj su dodeljena najvažnija društvena priznanja u Sremskoj Mitrovici – Novembarska nagrada i Plaketa grada.

Ove godine dodeljena je jedna Novembarska nagrada i dve Plakete grada. Novembarsku nagradu koja se dodeljuje u znak priznanja za značajna dostignuća u oblasti privrede, obrazovanja, zdravstva, nauke, kulture, sporta, kao i za poseban doprinos na afirmaciji grada dobio je Dragan Milošević iz Mačvanske Mitrovice.

Plaketa grada koje se dodeljuje pravnim licima i građanima koji su se posebno istakli svojom delatnošću na humanitarnom, kulturnom i drugom planu uručene su Kristini Anđelković ispred holandskog Brodogradilišta „Vahali“ i Aleksandru Kovačeviću.

Prisutnima se prilikom svečanosti prvo obratio Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Vladimir Sanader koji je pozdravio sve prisutne a potom je usledilo obraćanje Tomislava Jankovića, predsednika Skupštine grada, kojem je pripala čast da dobitnicima uruči priznanja.

Na kraju svečanosti prisutnima se obratio i Dragan Milošević, koji se u ime svih nagrađenih zahvalio Gradu Sremska Mitrovica i ljudima koji su njihov rad prepoznali i predložili ih za dodeljena priznanja.

Novembarska nagrada je gradsko priznanje, a dodeljuje se građanima svake druge godine počev od 2009. godine, u znak priznanja za značajna dostignuća u oblasti privrede, obrazovanja, zdravstva, nauke, kulture, sporta, kao i za poseban doprinos na afirmaciji grada.

DRAGAN MILOŠEVIĆ iza sebe ima 20 godina humanitarnog rada. Donacije je donosio u Opštu bolnicu Sremska Mitrovica i to: medicinski materijal i opremu, rezervne delove, uniforme za bolničko osoblje, instrumente za operacione sale itd. Specijalnoj školi „Radivoj Popović“ pružao je materijalnu i finansijsku pomoć. Donirao je Crveni krst Sremska Mitrovica, Mesnu zajednicu Mačvanska Mitrovica i osnovnu školu u Mačvanskoj Mitrovici.

Plaketa Grada dodeljuje se pravnim licima i građanima koji su se posebno istakli svojom delatnošću na humanitarnom, kulturnom i drugom planu.

HOLANDSKA KOMPANIJA VAHALI koja je osnovana 1923. godine, u gradu Sremska Mitrovica, tačnije u Zasavici II posluje od 2013. godine. Kod nas je do sada napravljeno 12 putničkih brodova i na desetine teretnih. Kompanija zapošljava 450 radnika sa tendencijom rasta svake godine. Kompanija „Vahali“ u saradnji sa Srednjom tehničkom školom „Nikola Tesla“ i smerom bravar-zavarivač unapređuje ideju razvoja dualnog obrazovanja u gradu, ali i Republici Srbiji. VAHALI je kao društveno odgovorna kompanija izvršila rekonstrukciju svlačionica FK „Podrinje“, pomogla je obnovu vrtića, talentovanu decu i takmičenja, kao i marginalizovane grupe i socijalno ugrožene porodice.

ALEKSANDAR KOVAČEVIĆ, član Opštinskog udruženja sa Daunovim sindromom grada Sremska Mitrovica rođen je 29.09.1997. godine u Sremskoj Mitrovici. Osnovnu školu završio je u Sremskoj Mitrovici sa odličnim uspehom. Nakon toga pohađao je Srednju školu sa domom učenika Milan Petrović u Novom Sadu. U toku školovanja učestvovao je u mnogim sportskim, društvenim i kulturnim aktivnostima i predstavljao je školu na raznim školskim, regionalnim i republičkim takmičenjima. Veoma je uspešan sportista, plivanjem se bavi od svoje četvrte godine i član je Plivačkog i vaterpolo kluba „Srem“ iz Sremske Mitrovice i Plivačkog kluba Sportskog društva „Milan Petrović“ iz Novog Sada. U svojoj karijeri osvojio je 51 medalju.

Možda Vam se svidi i