Divoš dobija novi bunar?

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Kvar na bunaru u Divošu koji ovo mesto snabdeva vodom za piće još uvek nije otklonjen, a po svemu sudeći „Vodovod“ će pristupiti izgradnji novog bunara i na taj način trajno rešiti postojeći problem.

Jedan od predloga koji će se naći na narednoj sedinici Skupštine grada zakazanoj za sredu, 29. novembar jeste i II izmena Programa poslovanja JKP „Vodovod“ koja predviđa bušenje novog bunara na mestu postojećeg. Sredstva u visini od oko 4 miliona dinara koliko je procenjeno da će radovi iznositi biće, ukoliko odbornici usvoje predlog, obezbeđena iz sopstvenih prihoda „Vodovoda“.

Divošani još uvek za svoje svakodnevne potrebe mogu da koriste takozvanu „tehničku vodu“ koju je „Vodovod“ pustio u sistem, ta voda međutim ne bi trebala da se koristi za piće i kuvanje. Za te potrebe meštanima je obezbeđena cisterna sa zdravom, pijaćom vodom.

Iz JKP „Vodovod“ ponovo apeluju na stanovnike Divoša da ne paniče, da budu strpljivi, jer se radi na rešavanju problema sa bunarom i napominju i da nije potrebno da meštani stvaraju zalihe vode.

foto: wikimedia

You may also like