Korisnici dajners kartice u Srbiji onemogućeni su da koriste svoje kartice na pojedinim mestima jer je račun kompanije u blokadi, saopšteno je iz Dajnersa.

Dajners blokiran, kartice ne mogu da se koriste Foto: Pixabay
Kompanija Dajners klub internešenel Beograd saopštila je da su utvrđene brojne nepravilnosti u poslovanju i finansijskim izveštajima, koje nisu bile vidljive pre prodaje, zbog čega je pokrenut potupak provere i podnete prijave protiv bivših čelnika kompanije.

Ogranak Dajnersa koji posluje u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji kupio je Erste kard klub pre nekoliko meseci, a kako se navodi u saopštenju, tek nakon toga su utvrđene ozbiljne nepravilnosti u njegovom poslovanju, kao i u službenim finansijskim izveštajima kompanije za proteklih nekoliko godina. Iz tog razloga, Erste kard klub je pokrenuo sveobuhvatni proces dodatnih provera, čime se još jednom utvrdilo postojanje uočenih nepravilnosti, kao i činjenica da službeni finansijski izveštaji Dajners kluba Beograd ne odražavaju stvarno stanje poslovanja kompanije.

Nepravilnosti u finansijskim izveštajima odnose se na utajene obaveze prema poveriocima, kao i na neispravno prikazivanje potraživanja od klijenata. Zbog toga su podnete krivične prijave protiv bivših čelnih ljudi kompanije.

Račun Dajnersa Beograd blokiralo je nekoliko poverilaca i na pojedinim prodajnim mestima korisnicima je onemogućeno korišćenje dajners kartice. Istovremeno se analiziraju moguće opcije za rešenje situacije.

Autor: B92

Možda Vam se svidi i