Centralna svečanost Dana vojske Srbije biće održana u Sremu

Od strane Ozon
0 komentar

Centralna svečanost povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije i Dana pobede pod nazivom „Čelik 2017“ biće održana na poligonu u Nikincima u utorak 9. maja.

Prilikom svečanosti, kako je ranije najavljeno, biće izvršeno bojevo gađanje sa artiljerijskim i raketnim naoružanjem, biće prikazano i dejstvo tenkova, vazduhoplova, ali i pešadijskog naoružanja. U prikazima će učestvovati pripadnici vojske i policije, a naši građani će, putem TV prenosa, biti u prilici da vide čime raspolaže vojska Srbije.

Akcenat centralnog programa biće svakako stavljen na „prikaz dostignutog stepena razvoja naoružanja i vojne opreme iz razvoja Vojnotehničkog instituta i privrednih društava iz grupacije Odbrambene industrije Srbije i Jugoimport SDPR-a, sa bojevim gađanjem“, piše u saopštenju Ministarstva odbrane povodom pomenute svečanosti.

Tokom svečanosti, navodi se dalje u saopštenju, biće prikazane performanse i mogućnosti sredstava među kojima su višenamenska oklopna vozila „Miloš“ i „Lazar“, sistemi „Morava“ i „Oganj“, samohodna haubica „NORA“, kao i novi model modularne puške, univerzalna pokretna artiljerijska računarska stanica UPARS, a prvi put široj javnosti biće predstavljen i sistem „ALAS“.

Takođe biće izveden i prikaz rešavanja talačke situacije koji će zajedno realizovati pripadnici „Кobri“Vojske Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a. Program će upotpuniti i naleti vazduhoplova RViPVO.

Na svečanosti u Nikincima, osim pripadnika Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i MUP-a, prisustvovati će i državni vrh, ministri u Vladi, predstavnici vojno-diplomatskog kora, kao i gosti iz inostranstva.

Možda Vam se svidi i