CARINICI IH OTKRILI Migranti se skrivali u gipsanim pločama

Od strane Ozon
0 komentar

Pet ilegalnih migranata iz Avganistana pronađeno je jutros na graničnom prelazu Šid u tovarnom delu bugarskog kamiona, među gipsanim pločama, saopštila je Uprava carine.

Kamion je tranzitirao kroz Srbiju na putu iz Bugarske ka Italiji, a detaljno je pregledan zbog vidljivog oštećenja carinske sajle, navodi se u saopštenju.

Gotovo istovremeno su na izlaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, u prikolici bugarskog kamiona otkrivena dvojica muškaraca iz Avganistana, koji su takođe presekli carinsku sajlu kako bi se sakrili među robom u tovarnom prostoru.

Slična situacija se na Batrovcima dogodila i dva dana ranije, kada su u prikolici bugarskog kamiona pronađena dvojica državljana Avganistana.

Kao i mnogo puta ranije, ilegalni migranti iskoristili su pauzu koju vozači kamiona prave u blizini graničnih prelaza da se sakriju među robom i na taj način domognu EU.

Inače, carinici su tokom praznika na graničnim prelazima Šid i Batrovci sprečili pokušaj devet ilegalnih migranata iz Avganistana da sakriveni u kamionskim prikolicama među robom ilegalno uđu na teritoriju EU.

U saopštenju se podseća da migrante po otkrivanju preuzima policija.

Izvor: Tanjug
Foto: Uprava carina

You may also like