Budi jak – POMOZI!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Humanitarno takmičenje pod nazivom „Budi jak – pomozi“ održaće se u nedelju, 8. oktobra sa početkom u 18 časova u teretani „Matrix“ u Sremskoj Mitrovici (Bulevaru Konstantina Velikog, na kružnom toku u naselju “29. Novemba“). Tim povodom danas je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana konferencija za medije.

Na konferenciji su govorili predstavnici organizatora takmičenja, a to su teretana „Matrix“, Kancelarija za mlade Grada Sremska Mitrovica i Sportski savez Grada Sremska Mitrovica. Podršku takmičenju pružila je i Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu.

Samo takmičenje je kako je naglašeno na konferenciji u drugom planu, a akcenat je stavljen na prikupljanje novčanih sredstava za lečenje petnaestogodišnje Bojane Tarbuk iz Zasavice koja se već neko vreme bori sa leukemijom.

Kako je objasnio Zoran Lončarević, jedan od trenera u teretani „Matrix“ takmičenje će se održati u tri kategorije, odnosno u ženskoj kategoriji, muškoj „lakoj“ i muškoj „teškoj“.

Muškarci će se takmičiti u benč presu, propadanjima i zgibovima i to oni u “lakšoj” kategoriji do 90 kilograma, a oni u “težoj” preko 90 kilograma, dok će se žene takmičiti u čučnjevima, izdržaju u zgibu i izdržaju u trbušnjaku.

Prema rečima Lončarevića teretana „Matrix“ tu neće stati sa prikupljanjem pomoći za Bojanu, nego će i u narednih mesec dana u teretani biti postavljena kutija za dobrovoljne priloge.

Kotizacija za takmičenje je 200 dinara, a svako ko želi može da donira i veću sumu, objasnio je Lončarević.

Nenad Radmanović ispred Kancelarije za mlade kratko je rekao da se Kancelarija vrlo rado uključila u organizaciju takmičenja i da je njen glavni zadatak da pozove, donosno animira što veći broj mladih da uzme učešće u takmičenju.

„Mi smo tu da pomognemo logistički i da promovišemo takmičenje među mladima“, rekao je Radmanović.

„Onoliko koliko činite drugima, toliko činite i sebi. Drago mi je što probleme naših sugrađana ima ko da čuje i što su to ovaj put mladi ljudi. Mi smo jednu drugima jako potrebni i niko ne sme biti ostavljen i zaboravljen“, rekao je na konferenciji Zoran Miščević, zamenik načelnika GU za sport, kulturu i omladinu.

Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza grada podsetio je da Mitrovica sa svojim selima ima 122 registrovana sportska kluba i pozvao bar po jednog predstavnika svakog od njih da BUDE JAK I POMOGNE.

„Dođite u nedelju u teretanu „Matrix“, ne moramo svi ni da se takmičimo, važno je da pružimo podršku i budemo humani. Pomozimo Bojani! Čovek kada se nađe u teškoj situaciji ne sme da ostane sam i mi nećemo dozvoliti da se to desi Bojani i njenoj porodici“, rekao je Crnić.

Za sve pobednike takmičenje pripremljene su medalje i pehari.

Možda Vam se svidi i