BUDI JAK – POMOZI: Sjajni Mitrovčani prikupili više od 89.000 dinara (FOTO)

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Zahvaljujući humanitarnom takmičenju pod nazivom „Budi jak – pomozi“ koje je održano u teretani „Matrix“ u Sremskoj Mitrovici prikupljeno je nešto više od 89.000 dinara za Bojanu Tarbuk iz Zasavice.

Veliki broj Mitrovčana se odazvao i uzeo učešće na takmičenju, a bilo je dosta i onih koji su došli samo da daju prilog i podrže one najodvažnije koji su se nadmetali u nekoliko disciplina. U sjajnoj atmosferi radili su se čučnjevi, takozvana „propadanja“, zgibovi, bilo je dosta navijanja, smeha, druženja, a najbitnije od svega je što su i ovaj put Mitrovčani pokazali da i dalje imaju sluha za tuđe probleme. Najbolji od takmičara su bili Jeremić Branko, Dimitrije Dimitrišin i Vanja Vlaović Begović.

Petnaestogodišna Bojana Tarbuk boluje od leukemije, njeno lečenje za sada ide dobro, ali ona i njena porodica žive u jako lošim uslovima koji mogu da utiču na njeno zdravlje. Kuća u kojoj trenutno žive nije njihova, stara je, sazidana od blata i nema kupatilo. Prikupljena sredstva će se iskoristiti za radove na kući koju je porodica Tarbuk nedavno dobila preko Komesarijata za izbeglice i koja zahteva određena ulaganja, a sve u cilju da se Bojani obezbede dobri uslove za dalju borbu protiv bolesti.

Organizatori takmičenja su teretana „Matrix“, Kancelarija za mlade Grada Sremska Mitrovica i Sportski savez Grada Sremska Mitrovica. Podršku takmičenju pružila je i Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu.

You may also like