Sastanak o poslovanju koncerna Agrokora biće održan danas u Beogradu.

Sastanaku premijera Srbije Aleksandra Vučića i ministara trgovine i ekonomije iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore o poslovanju koncerna Agrokora, prisustvuje i ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović, navodi se u saopštenju.

Na poziv ministra trgovine Srbije Rasima Ljajića, sastanku će prisustvovati ministar ekonomskog razvoja i tehnologije Slovenije Zdravko Počivalšek, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i ministarka ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić.

Kako je najavljeno, na skupu će biti razmatrane zajedničke mere i aktivnosti za očuvanje radnih mesta u firmama u sastavu Agrokora, zatim zaštita interesa dobavljača, kao i druga pitanja vezana za stabilnost poslovanja hrvatskog koncerna.

Agrokor logo is seen at the company’s headquarters in Zagreb, Croatia, March 22, 2017. REUTERS/Antonio Bronic

Ministar Ljajić rekao je za Tanjug da se danas održava jedan u nizu sastanaka sa predstavnicima preduzeća Mercator, a cilj je da se na ministarskom skupu u Beogradu, povodom krize u Agrokoru, iznesu analize i mere koje su države do sada preduzele u zaštiti potrošača i radnika.

„Cilj sastanka je da vidimo šta je svaka država pojedinačno uradila te da odlučimo kakve su dalje mogućnosti za zajedničko delovanje. Želimo da znamo šta je svaka pojedinačna zemlja preduzela i šta su dalji koraci u zaštiti radnika i potrošača“, kaže Ljajić.

U sastavu Agrokora, čije je sedište u Zagrebu, posluje više od 60 firmu u regionu koje zapošljavaju oko 60.000 ljudi.

Agrokor je u Srbiji vlasnik Merkatora S, Dijamanta, Frikoma, MG Mivele, Kikindskog mlina i Nove sloge, a te firme zapošljavaju oko 11.000 radnika.

Izvor: Agencije

Možda Vam se svidi i