Bezbednost učenika u saobraćaju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U cilju pojačane bezbednosti učenika u saobraćaju, saobraćajni policijski službenici obavljaju pojačane kontrole saobraćaja na putevima, ulicama i raskrsnicama u zonama škola, kojima se najčešće kreću učenici pri dolasku u školu i po povratku kući.

Pojačana kontrola saobraćaja je jedna od preventivnih aktivnosti koje pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici i ove školske godine redovno obavljaju, kako bi se povećala bezbednost učenika.

Srđan Jeftić, komandir Saobraćajne policijske ispostave za Grad Sremska Mitrovica ističe da će pojačane kontrole saobraćaja biti posebno usmerene na sankcionisanje prekršaja vožnje nedozvoljenom brzinom i nepropuštanje pešaka, posebno đaka, na obeleženim pešačkim prelazima. Prema njegovim rečima akcija će, po potrebi, biti nastavljena i u oktobru i njome su obuhvaćene sve osnovne škole na području Sremske Mitrovice. Poseban apel upućen je vozačima da se u saobraćaju ponašaju odgovorno, da smanje brzinu na putevima i đacima omoguće bezbedno prelaženje ulice i nesmetan put do škole i kuće.

„Najveća pažnja, kao i do sada, biće posvećena učenicima koji prvi put polaze u školu i kojima će biti pružana adekvatna pomoć na prilazima školama. Takođe, u sklopu predviđenih aktivnosti u narednom periodu, đacima – prvacima biće održana serija predavanja o bezbednom učešću u saobraćaju“, rekao je Jeftić.

Nataša Zec, direktor škole „Triva Vitasović Lebarnik“ u Laćarku kaže „da škola koja broji 750 učenika zauzima specifičan položaj u naselju gde je saobraćaj veoma frekventan i da je pomoć saobraćajne policije u cilju što veće bezbednosti dece na putu do škole i kuće nemerljiva. Tradicionalno dobra saradnja sa Policijskom upravom u Sremskoj Mitrovici ogleda se nizu uspešno realizovanih preventivnih akcija i projekata, ne samo u oblasti bezbednosti saobraćaja, nego i ostalih bezbednosnih tema. Od polovine meseca, sa našim partnerima iz Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, realizovaćemo niz radionica u okviru projekta „Osnovi bezbednosti dece“ o prevenciji svih oblika nasilja, zloupotrebi alkohola i droga, bezbednom korišćenju interneta, zaštiti od požara itd.

Možda Vam se svidi i