Apoteka: Prvi korak napravljen, isplaćen deo zarade

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Kako Ozon media saznaje, u toku današnjeg dana zaposlenima u Zdravstvenoj ustanovi Apoteka Sremska Mitrovica isplaćen je deo zarade.

Naime, radi se o drugom delu septembarske plate, a iznos koji je radnicima isplaćen kreće se od 11.000 do 12.500 dinara u zavisnosti od godina staža.

Pregovori u vezi dalje isplate zarada, ali i doprinosa za zdravstveno osiguranje su u toku, a predstavnici Apoteke već sutra će se ponovo sastati sa gradonačelnikom Sremske Mitrovice Vladimirom Sanader.

Nezvanično, iz lokalne samouprave Grada obećali su isplatu minimalne zarade zaposlenima u Apoteci i za oktobar mesec u toku sutrašnjeg dana.

Podsećamo, zaposleni u zdravstvenoj ustanovi Apoteka Sremska Mitrovica od 1. januara zbog neisplaćenih zarada i doprinosa izgubili su pravo na zdravstveno osiguranje. Do sada je zatvoreno nekoliko objekata Apoteke, otkaz je dalo više od 15 radnika, dok je na spisku za tehnološki višak više od 20 imena.
Ukupan dug prema dobavljačima Apoteke Sremska Mitrovica poslednjeg dana novembra meseca prošle godine iznosio je 162.645.482 dinara.

You may also like