Apoteka izašla iz blokade, ali se suočava sa novim problemom

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Tokom prošle nedelje i zvanično je skinuta blokada sa računa Zdravstvene apotekarske ustanove Sremska Mitrovica.

Ovu informaciju za Ozon media potvrdio je i načelnik Apoteke Dragan Božić. Prema njegovim rečima jedan problem mitrovačke Apoteke je rešen, ali se na njega nadovezao drugi, sasvim logičan problem, a to je da će ponovo opremanje objekata Apoteke biti izuzetno teško obzirom da ova zdravstvena ustanova trenutno nema nikakih sredstava sa kojima bi obezbedila lekove.

„Blokada je skinuta i to je jako dobra vest, međutim pred nama je jedan novi problem, a to je snabdevanje naših objekata. U prethodnih nekoliko dana radili smo realnu procenu koliko lekova i drugih medicinskih sredstava nam je potrebno da bi krenuli sa radom, jer pitanje je koliko pacijenata će nam se vratiti, konkurencija je zaista velika“, objašnjava Božić.

On dodaje da će se pokušati sklopiti dogovori sa dobavljačima o isporuci određenih količina lekova, ali da se mora raditi vrlo oprezno, realno kako bi se ti lekovi nakon određenog vremena mogli i isplatiti.

„Ne smemo da dozvolimo sebi da se nađemo u situaciji u kojoj smo bili ranijih meseci i zato moramo racionalno da razmišljamo, ne treba i ne smemo da nagomilavamo lekova s jedne strane, a s druge moramo biti opremljeni dobro. Treba napraviti ravnotežu i ponovo zajedno sa stručnim osobljem koje radi u našoj ustanovi povratiti poverenje pacijenata“, rekao je Božić.

Apoteka će u narednom periodu raditi smanjenim obimom, odnosno radiće šest objekata u gradu i jedan u Kuzminu. Broj zaposlenih se kreće oko 30 i mahom ga čine farmaceustki tehničari i diplomirani farmaceuti.

Možda Vam se svidi i