Ambasador Austrije posetio Sremsku Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Njegova ekselencija ambasador Austrije u Beogradu dr Johanes Ajgner (Johannes Eigner) danas je posetio Sremsku Mitrovicu i družio se sa devojčicama koje će ove godine predstavljati naš grad na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“ koje je zakazano za 25. jun u Somboru. Mitrovčanke će na takmičenju nastupiti pod rednim brojem 9, a njihov pokrovitelj jeste upravo Ambasada Austrije.

Pored upoznavanja i druženja sa mladim predstvnicima Mitrovice, gospodin Ajgner razgovarao je sa gradonačelnikom Sremske Mitrovice Vladimirom Sanader o privrednom i turističkom potencijalu Grada, kao i o njegovim kulturno – istorijskim znamenitostima.

U manifestaciji “Srbija u ritmu Evrope” pored Mitrovčanki Isidore Orlović, Teodore Stojanović, Borislave Đukić, Katarine Čolić, Tijane Ilić, Kristine Ercegovčević i Katarine Kolarić učestvovaće i deca iz dvadeset drugih gradova i opština širom Srbije, a sam projekat obuhvata takmičenje u pevanju i plesu u živom prenosu.

Ukoliko Mitrovica pobedi na ovom takmičenju, živi televizijski prenos takmičenja naredne godine će biti upravo iz našeg grada. Takođe Sremska Mitrovica će biti domaćin dece iz svih drugih gradova učesnika u projektu, a deca pobednici će putovati u zemlju koju su predstavljali. Glasanje za pobednika takmičenja će se vršiti tokom prenosa putem sms poruka i 50% novčanih sredstava ostvarenih tim putem biće uplaćeno u budžet grada, a zatim usemerna na škole koje pohađaju predstavnici.

Cilj projekta „Srbija u ritmu Evrope“ jeste negovanje kulture i jezika zemalja Evrope, ali i principa i prava deteta.

Možda Vam se svidi i