Advokatska komora Srbije pozvala je sve advokate na jednodnevni protest – obustavom rada u petak 15. septembra, na dan sahrane advokata Nemanje Stojanovića (25) koji je prošle noći ubijen u Jagodini ispred svoje kuće.

U saopštenju AKS se precizira da je Upravni odbor AKS danas održao hitnu sednicu i uputio preporuku svim advokatskim komorama u svom sastavu za organizovanjem jednodnevnog protesta.

Advokatura Srbije organizovanjem protesta sa obustavom rada želi da ukaže da su napadi na advokate, njihovo teško povređivanje i lišavanje života nedopustivi, kao i da posebno osuđuje to što veliki deo ovih zločina nije razjašnjen niti su učinioci kažnjeni, navodi se u saopštenju.

AKS je podsetila da napad na advokate predstavlja krivično delo ometanja pravde, kao i da učestalost tih napada zahteva hitnu reakciju.

Zbog toga advokati Srbije zahtevaju od nadležnih državnih organa hitno otkrivanje počinilaca svih napada na advokate, motive tih napada i privodjenje pravdi njihovih učinilaca.

Stojanović je ubijen sinoć oko 3 sata ispred svoje zgrade u Ulici Brace Dirak u Jagodini.

Mediji su preneli nezvanične informacije da ga je ubica sačekao skriven ispred ulaza u zgradu i pošto je naišao ispalio tri hica na njega.

Ubijeni mladić je sin poznatog advokata Mikija Stojanovića iz Jagodine.

Kada advokati obustave rad, sudjenja, saslušanja i drugi postupci ne mogu da se održavaju.

ALO!

Možda Vam se svidi i