Sremska Mitrovica – Tradicionalni Fruškogorski maraton, 40. po redu, održaće se 22. i 23. aprila, a kao i prošle godine pred učesnicima je 19 staza.

Maraton je sportsko rekreativna manifestacija međunarodnog karaktera, koja nema i ima takmičarski karakter. Na maratonu su svi pobednici koji u zadatom roku savladaju odabranu stazu. Geslo ovogodišnjeg maratona je: „Nije važno pobediti druge, važno je pobediti sebe“. Ovo geslo važi samo za one koji učestvuju na stazama dužine do 43 km, a za one koji idu na duže staze od 43km važi i pravilo „važno je pobediti i druge“.

Prijave za Ultra ekstremni, Ultra, Velike i Srednje maratone se vrše isključivo preko portala Trka http://trka.rs/event/40/ do 09.04.2017. godine.

Više informacija o stazama, načinu prijava i povoljnostima za učesnike na adresi: www.fruskogorski-maraton.com ili klikom OVDE.

Fruškogorski maraton je najznačajnija masovna planinarska manifestacija u Vojvodini. Održava se zadnjeg vikenda aprila meseca u organizaciji Organizacionog odbora Maratona koga čine planinarska društva iz podnožja Fruške gore. Neprekidno se održava od 1978. god. Najmasovnije ucesce je bilo na XXXVI maratonu 2013. god. kada je bilo 18727 učesnika. Staza maratona obuhvata značajna kulturno-istorijska mesta na Fruškoj gori i poznata izletišta.

Možda Vam se svidi i