ZVANIČNO: Nedimović kandidat za ministra

Sremska Mitrovica – Branislav Nedimović, doskorašnji gradonačelnik Sremske Mitrovice i zvanično je kandidat za funkciju ministra poljoprivrede.

Nedimović se nakon vesti o kandidaturi zahvalio svim svoji saradnicima sa kojima je radio prethodnih 13 godina, i pozvao ih da mu i u budućnosti pruže podršku naglašavajući da su i oni velikim delom zaslužni za njegov uspeh.

Mandatar Aleksandar Vučić će danas u 13 časova predsednici parlamenta Maji Gojković podneti predlog za izbor članova nove Vlade, na kojem se sada sasvim sigurno nalazi i ime nekada prvog čoveka Sremske Mitrovice.

Prema pisanju pojedinih medija još uvek su ostala otvorena pitanja ko će biti na čelu Ministarstva odbrane, kulture i informisanja i države uprave. Mada se kao mogući ministar pominje Svetislav Goncić, ipak su veće šanse da kulturu zadrži Ivan Tasovac. Odbrana bi mogla da ostane Zoranu Đorđeviću ili bi na njegovo mesto bio postavljen novinar Miroslav Lazanski. Takođe, još uvek je nije poznato da li će u Vladi, odnosno na čelu Ministarstva državne uprave ostati Kori Udovički.

Umesto Nikole Selakovića, resor pravde trebalo bi da preuzme Nela Kuburović, dosadašnji pomoćnik ministra u Sektoru za pravosuđe.

Privredu preuzima Goran Knežević, a na čelo Ministarstva prosvete “viđen” je Mladen Šarčević, rukovodilac obrazovnog sistema “Ruđer Bošković”. Zlatibora Lončara, ministra zdravlja, najverovatnije zameniće profesor anatomije Laslo Puškaš.

U novom mandatu, a na starim funkcijama, trebalo bi da ostanu: Zorana Mihajlović ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, Aleksandar Antić ministar rudarstva i energetike, mnistar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

You May Also Like