Završava se prva faza radova na izgradnji bazena

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je radove na izgradnji objekta bazena u Sremskoj Mitrovici obišao predsednika Plivačkog saveza Srbije Borisa Drobac zajedno sa sremskomitrovačkim gradonačelnikom Branislavom Nedimovićem.

Oni su prilikom obilaska radova međusobno razgovarali o značaju bazena za sve Mitrovčane, populaciji plivačkog sporta i mogućnosti obuke plivanja školske dece, ali i sa šefom gradilišta o do sada urađenom poslu.

aaaa

„Prvo ja bih pohvalio Mitrovčane na čelu sa gradonačelnikom Nedimovićem na realizaciji ovog projekta. Mislim da Sremska Mitrovica sa ovakvim objektom dobija mogućnost pre svega za omasovljenje plivanja, ali i mesto na kojem će se održavati i sportska takmičenja, jedno pravo mesto za relaksaciju i rekreaciju“, rekao je predsednika Plivačkog saveza Srbije Drobac.

On je dodao da je u poslednjih godinu dana koliko obavlja fukciju predsednika PSS obišao više novih sporstkih objekata, ali da je ovaj u Sremskoj Mitrovici svakako jedan od najekonomičnijih i praktičnijih koje je video.

Sremskomitrovački gradonačelnik rekao je da se prva faza radova polako privodi kraju i da će uskoro biti raspisan tender za izvođača radova druge faze radova, odnosno za opremanje objekta.

bazen2

„Imamo mi još dosta posla oko bazena, nameravamo da u julu pokrenemo novi tender za opremanje objekta i da ako sve bude kako treba mi krajem ove i početkom sledeće godine imamo završen bazen“, rekao je Nedimović i kratko dodao da će tada svi oni koji nisu verovali da će Mitrovica konačno dobiti bazen biti uvereni da lokalna samouprava ispunjava svoja obećanja.

„Bilo je mnogo „nevernih Toma“ kada smo krenuli čitav ovaj projekat da realizujemo, verujem da ih još uvek ima i biće mi zadovoljstvo da sve one koji su negirali ovu priču razuverim tamo početkom sledeće godine, a najveće zadovoljstvo će mi biti kada na bazen dođu deca iz plivačkog kluba, kada dođu deca iz škole i kada od sledećeg septembra krenemo sa programima za obuku plivanja naše školske dece“, priča Nedimović.

bazen

Kako je objasnio Miloš Kralj, šef gradilišta i odgovorni izvođač radova grubi građevinski radovi na prizemlju objekta su skoro u potpunosti završeni završeni. Takođe završeni su i grubi radovi na samim bazenima, ostalo je još da se izmalterišu i urade košuljice. Na drugom spratu trenutno je u toku podizanje konstruktivnih stubova i zidova koji nose krovnu konstrukciju. Objekat će biti stavljen pod krov, a ujedno i završena prva faza radova do sredine avgusta meseca.

bazen1

Možda Vam se svidi i