Sremska Mitrovica – Prvi grad koji je predstavljen u okviru projekta „Koliko znate o Srbiji?“ (Serbian puzzle) bila je upravo Sremska Mitrovica, a među osnovnim podacima o gradu, njegovoj kratkoj istoriji, značajnim ličnostima, turističkoj ponudi našao se i segment pod nazivom „Zašto investirati u Sremsku Miutrovicu?“.

Tu se kao najbolje preporuke potencijalnim investitorima za ulaganje u Sremskoj Mitrovici mogu pročitati reči Džefrija Edvards (Jeffrey Edwards), generalnog menadžera kompanije Kuper standard (Cooper Standard) koja već neko vreme uspešno posluje u Sremskoj Mitrovici, američkog ambasadora Majkla Kirbija (Michael Kirby), generalnog menadžera brodogradilišta „Vahali“ iz Mačvanske Mitrovice, Vinsenta Bekera (Vinsent Beker), novog vlasnika „Mitrosa“ čiji početak rada se očekuje u martu mesecu, Džona Gerlingera (Johan Gerlinger), predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića i ministra privrede Željka Serića.

1111

„Zahvalio bih se lokalnoj samoupravi, jer su obezbedili punu podršku tokom realizacije projekta i kvalifikovanu radnu snagu. Retkost je da se građevinska dozvola dobije za samo nekoliko dana i na tome se lično zahvaljujem. Potpuno se slažem sa komentarom Gradonačelnika da ako želite bilo šta da postignete, to možete da uradite samo ako oko sebe imate kvalitetne ljude. Bilo je zadovoljstvo raditi sa tako izuzetnim timom“
Generalni menadžer kompanije „Cooper standard“ Jeffrey Edwards

„Iznenađen sam kako je Grad u kratkom roku obezbedio građevinsku dozvolu. Drago mi je što je američka kompanija odlučila ovde da ulaže jer ima puno vrednih ljudi i verujem da će biti uspeha“.
Američki ambasador Michael Kirby

„Ovaj prvi putnički brod smo napravili za pet i po meseci. Zadovoljni smo poslom ovde, za Mitrovicu smo se odlučili zbog stručnosti radne snage i geografskog položaja“.
Generalni menadžer kompanije ,,Vahali” Vinsent Beker

„Uradili ste veliku stvar ne samo za Mitrovicu i Vojvodinu, već i za celu Srbiju, jer će se fabrika Mitros kojom se cela zemlja ponosila decenijama, uništena od 2005 do 2009. godine sada graditi ponovo na zdravim osnovama. Posao neće dobiti samo radnici već i stočari ovog dela Srbije, pošto će se dnevno prerađivati hiljadu svinja. Gerlinger je rekao da nikada neće doći u Srbiju i Bugarsku, ali mi sada više nismo na tom spisku i on je jako zadovoljan onim što mu je ponuđeno u Mitrovici“.
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić

„Zahvalio bih se gradskom rukovodstvu na ažurnosti, u neverovatno brzom roku su rešili sve administrativne poslova oko preuzimanja „Mitrosa”. Obećavamo da ćemo uvesti evropske standarde u proizvodnju i vratiti slavu koju je „Mitros” imao u Jugoslaviji“.
Novi vlasnik kompanije „Mitros“ Johan Gerlinger

„Vlada Republike Srbije će pomoći svima koji žele da osnuju svoje kompanije i važno je da imamo gradove i opštine koji razumeju važnost i preduzetničke inicijative, kao što je to Sremska Mitrovica, koja aktivno radi na sprovođenju mera i politike Vlade Srbije“.
Ministar privrede Željko Sertić

Projekat “Koliko znate o Srbiji?” započet je sredinom 2015. godine na inicijativu Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, a sa ciljem da svaki grad i opština sa teritorije Republike Srbije budu predstavljeni domaćoj i stranoj javnosti na jedan nov i zanimljiv način.

Možda Vam se svidi i