Za osvajače Olimpijskog srebra 100 i 750 hiljada dinara

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica za Marka Tomičevića i Sašu Radmanovića izdvojio je 850.000 dinara.

Tokom dočeka Marka Tomičevića i Saše Radmanovića koji su u Sremsku Mitrovicu doneli prvo Olimpijsko srebro, gradonačelnik Vladimir Petković je olimpijcima predao vaučere u iznosu, za Marka Tomičevića 750.000 a za trenera Sašu Radmanovića 100.000 dinara kao nagradu za osvejenu medalju.
„Kada smo vas ispraćali ja se nisam se opterećivao medaljama. Želeo sam da steknete lepo i dobro iskustvo“, rekao je Petković. Medalja je stigla i Sremska Mitrovica je ponosna na ovaj uspeh, dodao je gradonačelnik. Obratio se i okupljenim građanima prvenstveno omladini, „mislim da ovo treba da vam budu uzari, mislim da svako od vas sanja da se pojavi na nekom balkonu… a motivacija osim sporta može biti i devojka, kajak i devojka odlična kombinacija“, našalio se Petković.
Olimpijci su dobili i od R. Srbije nagrade za osvojene medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru koje su isplaćene sportistima i trenerima.

Za osvojenu zlatnu medalju u pojedinačnim sportovima nagrada je 45.000 evra, a za ekipne sportove 40.000. Osvajači srebrne medalje u pojedinačnim sportovima dobiće 40.000 evra, a u ekipnim 35.000, dok će osvajači bronze u pojedinačnim sportovima dobiti 35.000 evra, a u ekipnim 30.000.

Možda Vam se svidi i