Sremska Mitrovica – Miomir Filipović, novinar i publicista, član Udruženja novinara Srbije, iz Radenkovića našao se među ovogodišnjim dobitnicima „Vukove nagrade“.

Prema rečima Filipovića dobijanje Vukove nagrade predstavlja veliki uspeh i čast, a činjenica da niko iz Srema i Mačve poslednjih nekoliko decenija nije dobio ovu prestižnu nagradu daje joj još veći značaj.

Svečana dodela Vukove nagrade održaće se u Beogradu, 8. februara.

miomir filipovic

Kulturno-prosvetna zajednica Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja od 1964. godine dodeljuje godišnje nagrade za nauku i za umetnost. Nagrađuju se po jedno delo u oblasti nauke i umetnosti objavljeno, izvedeno ili prikazano u vremenu od 1. oktobra prethodne do 1. oktobra ove godine. Nagrada za umetnost dodeljuje se jednom autoru za originalno umetničko delo nastalo u Srbiji ili inostranstvu, odnosno za književno delo objavljeno na srpskom jeziku.

Nagrada za nauku dodeljuje se jednom autoru za naučno delo, originalni istraživački naučni rad, objavljeno na srpskom jeziku, iz naučnih oblasti kojima se bavio Vuk Karadžić (nauka o književnosti, istorija, lingvistika, folkloristika, etnologija, etnografija, etnomuzikologija, geografija).

Možda Vam se svidi i