Višesatna zadržavanja na Batrovcima, dva sata čekanja na Horgošu i Kelebiji

Na prelazu Horgoš na izlazu iz Srbije zadržavanja su oko dva sata, toliko se čeka i na prelazu Kelebija, a na prelazu Batrovci višesatna su zadržavanja.

Na ostalim prelazima se čeka do 30 minuta, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Kako biste izbegli višesatna zadržavanja na ta dva prelaza za ulazak u Mađarsku, AMSS savetuje korišćenje prelaza Bački Breg, koji je zapadnije od Kelebije i Horgoša, a samo za putnička vozila 7-19 časova otvoreni su prelaz Horgoš II, Bajmok, Bački Vinogradi i Đala.

Za ulazak u Hrvatsku, AMSS savetuje prelaz Šid koji vodi preko Tovarnika ka Vinkovcima, prelaza Bačka Palanka ili prelaz Sot, jer su na prelazu Batrovci sa Hrvatskom takođe duge kolone i višesatna zadržavanja.

Na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Vozače danas očekuje pojačan intenzitet saobraćaja ka Crnoj Gori, na koridoru 10 iz pravca Bugarske preko Pirota, Niša i Beograda ka Mađarskoj i Hrvatskoj granici.

Prema informacijama JP “Putevi Srbije”, na deonicama na kojima su započeti radovi, način saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

JP “Putevi Srbije” i Sektor naplate putarine će tokom predstojeće letnje sezone intenzivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Republici Srbiji, posebno na autoputevima pod naplatom.

U cilju sprečavanja zastoja i bržeg protoka vozila na naplatnim stanicama obezbeđen je dovoljan broj inkasanata. Svi kanali za naplatu putarine, kao i distribuciju kartica biće u funkciji 24 časa dnevno. Na vidljivim mestima biće postavljena obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine.

Obaveštenja će biti napisana i na tri strana jezika: engleskom, nemačkom i turskom.

Učesnici u saobraćaju će putem portala na autoputevima biti redovno obavešteni o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

JP “Putevi Srbije” je opremilo paketima za prvu pomoć sve naplatne stanice, gde u svakom trenutku od 00-24h postoji lice koje je obučeno za pružanje prve pomoći, a na svim naplatnim stanicama obezbeđena je pijaća voda.

Autor: Tanjug

You May Also Like