Velika zainteresovanost za studiranje u Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prema rečima Slađane Milenković, direktorice Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmium“, ove godine vladala je velika zainteresovanost za studiranje u jedinoj višoj školi u Mitrovici.
Prema njenim rečima na svaki smer se prijavio mnogo veći broj kandidata od broja predviđenog za upis.

„Mogu slobodno da kažem da je upis prošao fantastično, nikada više nismo imali zainteresovanih kandidata, na svaki smer prijavilo se dosta više njih nego što primamo“, rekla je Milenković i dodala da je reakreditovan i smer strukovni vaspitač za rad sa decom u jaslicama i da se trenutno čeka dozvola za rad.

„Smer strukovni vaspitač za rad sa decom u jaslicama smo reakreditovali i u proceduri smo dobijanje dozvole za rad, što znači da će upis u ovaj smer biti realizovan u septembru mesecu“, objašnjava Milenković.

Ona ističe i da je za smer strukovni poslovni informatičar koji je uveden i akreditovan zbog potreba tržišta ove godine doživeo pravu popularnost i da se na njega prijavilo čak 50 odsto više studenata od predviđenog broj za upis.

Ove godine smer stukovni vaspitača pohađaće 50 studenta, studije na daljinu isti smer još 30 studenata, a u jedinici van sedišta, odnosno u Čačku na ovom smeru biće upisano još 20 studenata. Na smeru strukovni poslovni informatičar biće upisano ukupno 30 studenata, od kojih će pola biti na budžetu. U septembru biće upisano još 25 studenata na smer strukovni vaspitač za rad sa decom u jaslicama.

Možda Vam se svidi i