VELIKA DONACIJA: Sjajni Velšani ponovo pomažu Mitrovčanima!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Članovi humanitarne organzacije vatrogasaca i volontera iz Južnog Velsa „Blazing to Serbia“ ponovo su zasukali rukave i velikom donacijom nastavili da pomažu Mitrovčanima.

Još od 2007. godine kada su prvi put došli u Srbiju i tom prilikom donirali vatrogasna vozila koja su zbog propisa u svojoj zemlji morali da otpišu, saradnja se pretvorila u prijateljstvo, a njihova misija pomoći Srbiji postala mnogo više od obične pomoći.

kolica

Iako su do sad donirali 24 u potpunosti opremljena vatrogasna vozila od čega su dva došla u Sremsku Mitrovicu, saradnja sa ovom grupom ljudi proširena je i na druge aspekte. Naime, uz pomoć Crvenog krsta uspeli su da renoviraju nekoliko kuća, kupili zemlju za par azila za pse, a sad su došli u Sremsku Mitrovicu kako bi na inicijativu Danijele Stojiljković-Savić, zaposlene u Gradskoj upravi za kulturu, sport i omladinu Grada Sremska Mitrovica pomogli Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Ovom prilikom je iz Južnog Velsa stigla donacija u vidu 50 bolničkih kreveta i 9 ležećih kolica od čega je 5 kreveta donirano Crvenom krstu Sremska Mitrovica.

41763

„U dogovoru sa direktorom Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, ova donacija u vidu kreveta raspoređena je na odeljenju Hirurgije, dok su ležeća kolica smeštena na Urgentni prijem. Imajući u vidu vrednost samih kreveta i koliko bi koštalo bolnicu da sama nabavi pokretne mehaničke krevete svesni smo od kakvog je značaja ova donacija za naš grad i našu lokalnu zajednicu. Neizmerno sam zahvalna našim prijateljima iz Južnog Velsa koji su pravovremeno odreagovali na moj zahtev i učinili sve da se ova donacija realizuje. Velika zasluga pripada Gradu Sremska Mitrovica na čelu sa gradonačelnikom Vladimirom Sanaderom, Crvenom krstu Sremska Mitrovica i DOO „Multiservis“ koji su nam pomogli da se ova donacija realizuje u rekordnom roku od samo par dana“, izjavila je Danijela Stojiljković-Savić.

stiv-izjava

„Pre par meseci pred mene je stigla molba ukoliko bi ekipa „Blazing to Serbia“ bila u mogućnosti da obezbedi određeni broj kreveta za bolnicu u Sremskoj Mitrovici. Srećan sam što sam u prilici da kažem da smo uspeli da obezbedimo 54 polovnih bolnička kreveta i bolničkih ormarića i 18 ležećih kolica. Nismo uspeli da pošaljemo celokupnu donaciju ali se nadam da će ovaj deo donacije koji smo doneli znatno doprineti poboljšanju uslova funkcionisanja bolnice jer svaki od ovih kreveta vredi negde između 2.000 i 3.000€, što je, priznaćete, jako puno novca ukoliko bi bolnica morala da izdvoji sredstva za jednu ovakvu nabavku. Sve ovo što radimo, činimo to zbog naših, sada već prijatelja, sa kojima se vidimo dva puta godišnje. Počeli smo da postojimo kao neformalna grupa upravo zbog toga što volimo da pomažemo i želimo da život drugima učinimo lepšim. Volimo Srbiju, volimo da dodjemo u Sremsku Mitrovicu jer ovde se osećamo kao kod kuće, okruženi ljudima koji su iz pozicije saradnika postali naši prijatelji.“, izjavio je Stiv Logan, oficir vatrogasne i spasilačke služe Južnog Velsa u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije.

65117

Prijatelji iz Južnog Velsa i pored ove velike donacije, nisu zaboravili ni najmlađe i najugroženije Mitrovčane, pa su tako i ove godine u saradnji sa sremskomitrovačkim Crvenim krstom za mališane iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije Grada organizovali druženje sa Deda Mrazom i podelu novogodišnjih paketića.

Ova akcija organizovana je početkom decembra meseca, a podeljeno je oko 50 novogodišnjih poklon paketa.

paketici

You may also like