Uskoro sa radom počinje ambulanta u Bešenovu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Građevinski radovi na novom objektu zdravstvene ambulante u Bešenovu danas su zvanično završeni, a u narednih 15 dana očekuje se njeno kompletno opremanje i početak rada.

Izgradnja ambulante u Bešenovu otpočta je pre tri godine, a realizovala se u dve faze. U prvoj fazi radova ambulanta je stavljena pod krov, urađeni su svi grubi radovi. Dok je u drugoj fazi radova urađeno sve od pakinga ispred ambulante do ugradnje stolarije, električnih instalacija, grejanja unutar objekta. Vrednost prve faze radova iznosila je 6,2 miliona, dok je druga faza koštala oko 9,2 miliona dinara.

U okviru objekta u kojem je smeštena ambulanta nalaze se i prostorije mesne zajednice, kao i jedna višenamenska sala.

13046259_1693266817592927_1102634148_n

Prema rečima Dragoljuba Laketić, predsednika Mesne zajednice Bešenovo ovaj novoizgrađeni objekat će biti od koristi celom selu, a prevashodno mlađim generacijama daće nadu da ostanu da žive na selu ukoliko ono ima sve potrebne institucije za normalan život.

„Meštani su prezadovoljni i mislim da ćemo tek u narednom periodu kada se objekat pusti u funkciju svi mi uvideti pravi njen značaj“, rekao je Laketić.

V.d. direktora Doma zdravlja Sremska Mitrovica, prim. dr Duško Madžić rekao je da zdravstvena ambulanta u Bešenovu može da parira mnogim objektima iste namene i u gradskim sredinama i istakao da će njen značaj meštanima Bešenova biti nemerljiv imajući u vidu da se će se tu pružati zdravstvene usluge kako starijem stanovništvu, tako i novorođenoj deci, kao i da će se u ambulanti vršiti i vakcinacija.

13059564_1693266834259592_1857529421_n

„Jedan ovakav objekat sigurno znači i za zdravstveni zaštitu Bešenovaca, ali i za društveni život u Bešenovu“, rekao je Madžić.

Lekar u zdravstvenoj ambulanti u Bešenovu radiće ponedeljkom, sredom i petkom.

Možda Vam se svidi i