IZNOS putarine vozači će na auto-putevima u Srbiji uskoro plaćati 10 odsto više. Za vožnju od Beograda do Niša umesto 730 dinara, moraće da izdvoje oko 800 dinara. Putovanje od prestonice do hrvatske granice, koštaće 375 umesto 340 dinara, dok će putarina od Beograda do Novog Sada biti 210 dinara.
U „Putevima Srbije“ kažu da Vladi Srbije još nisu poslali zahtev sa konkretnim predlogom za korigovanje cena, jer prvo mora da ga odobri Nadzorni odbor ovog javnog preduzeća, čija bi sednica trebalo da se održi narednih dana.
Od 1. novembra počeo je da funkcioniše zatvoren sistem za naplatu putarine po pređenom kilometru i na deonici Stara Pazova – Sirig. Zbog toga je mnogim vozačima koji koriste ovu saobraćajnicu laknulo, jer su, na primer, putarinu od Beograda do Novog Sada do tada plaćali 240 dinara, a sada ih putovanje na istoj relaciji košta 190 dinara. Međutim, to radovanje će kratko trajati, ukoliko Vlada Srbije odobri poskupljenje od 10 odsto, jer će cena putovanja na ovoj deonici biti oko 210 dinara.

TERETNjACI

POSKUPLjENjE će najviše osetiti vozači teretnjaka za koje bi putarina od Beograda do Niša, umesto 4.390 dinara, posle korigovanja cena trebalo da bude oko 4.830 dinara. Ukoliko idu deonicom od Šimanovaca do Šida moraće da plate 2.255 dinara, dok će iznos putarine od Beograda do Novog Sada, umesto 1.140 dinara, biti oko 1.250.
Novosti objavljuju: Spisak kolike će biti cene drumarina u Srbiji posle uvećanja za deset procenata. Promena stupa na snagu krajem januara, kada Vlada da saglasnost na predlog NO „Puteva Srbije“

eko-tabela-mala
Izvor: Novosti

Možda Vam se svidi i