Uređena zona škole u Kuzminu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Proteklih nekoliko godina Grad Sremska Mitrovica sprovodi tehničko – saobraćajni projekat uređenja zona osnovnih škola, ove godine u okviru tog projekata kompletno je uređena zona Osnovne škole „Branko Radičević“ u Kuzminu.

Uređenje zone je obuhvatalo postavljanje zaštitne ograde, ali i određene saobraćajne signalizacije. Sam cilj projekata jeste pre svega povećanje nivoa bezbednosti učenika osnovnih škola, a u isto vreme povećanje nivoa bezbednosti i svih drugih učesnika u saobraćaju.

saobracaj-znak

„Karakteristično za školu u Kuzminu jeste da je ulica u kojoj se škola nalazi na deonici državnog puta i zbog tog je velika gustina sobraćaja, po procenama negde oko 3.000 motornih vozila ovim putem dnevno saobraća, pa je samim tim ugroženost dece veća“, rekao je načelnik Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove Miroslav Jovanović.

On je podsetio da ograničenje brzine u naseljenim mestima iznosi 50km/h, a u zonama škola 30km/h.

„U okviru uređenja ove zone postavili smo zaštitnu orgadu koja ima za cilj da usmerava tokove pešaka, što znači da usmerava pre svega samu decu da na peščkom prelazu prelaze ulicu i ne pretrčavaju put i izažu se dodatnoj opasnosti. Takođe postavili smo i moderan led znak koji upozorava vozače da nailaze na zonu škole i da treba da svoje kretanje prilagode propisima, odnosno da podseća ih da treba da voze ne brže od 30 km/h“, rekao je Jovanović.

Načelnik je dodao da će se sa ovakvim aktivnostima nastaviti i u narednom periodu i da je zona koja će se naredna urediti najverovatnije zona osnovne škole „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici. Jovanović je takođe rekao da će se raditi intenzivno i na edukaciji svih učesnika u saobraćaju kako bi se preventivno delovalo.

Za uređenje zone OŠ „Branko Radićević“ u Kuzminu sredstva u visini od 2,9 miliona dinara obezbedila je lokalna samouprava grada Sremska Mitrovica i Vlada Autonomne pokrajine Vojvodine.

You may also like