Učenici ekonomske škole uspešni na „Kampu bez granica“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Učenici Srednje ekonomske škole “9. maj“ iz Sremske Mitrovice učestvovali su u ovogodišnjoj manifestaciji „Kamp bez granica“ na kojem su osvojili po dve srebrne i bronzane medalje. Takođe osvojena je i pojedinačna nagrada za fer plej.

Manifestacija je održana u Kanjiži od 21. do 28. juna i na njemu je učestvovalo oko 150 učenika i njihovih profesora iz 16 srednjih škola sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine.

13528670_1001217023296306_5352145802533928312_n

„Kamp bez granica“ realizovan je u okviru projekta Pokrajinske vlade „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini”, u saradnji Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Centra za mlade „Ana i Bastian” iz Kanjiže.

Osnovna ideja Kampa jeste pružanje prilike učenicima srednjih škola s teritorije cele Vojvodine da se u okviru dva četvorodnevna kampa druže, međusobno upoznaju i nadmeću u popularnim igrama veštine, spretnosti i znanja. Specifičnost ovog potprojekta ogleda se u tome što su ekipe mešovite po svojoj polnoj i etničkoj strukturi, formirane od predstavnika različitih škola koje učestvuju u projektu, čime jačaju međusobnu povezanost i poverenje.

Kamp je zamišljen kao mesto na kome će – pored nadmetanja u različitim disciplinama – biti organizovan prateći program i kreativne radionice s ciljem međusobnog upoznavanja, prevazilaženja etničkih predrasuda i jačanja međunacionalnog poverenja.

Foto: facebook/Ekonomska škola „9. maj“

Možda Vam se svidi i