Sremska Mitrovica – Prema informacijama iz Dečijeg dispanzera u Sremskoj Mitrovici, sistematski pregledi budućih đaka prvaka počeli su kao i prošle, i ove godine sredinom januara meseca i trajaće sve do polovine maja.

Deca na preglede dolaze po pozivu koji je upućen iz Dečijeg dispanzera i to rasporedom koji je utvrđen azbučnim redom.

Sistematski pregledi će prvo obaviti deca rođena 2009. godine, da bi krajem aprila i početkom maja bila pregledana i deca koja su rođena u januaru, odnosno februaru 2010. godine.

558_Nema_guzve_na_pregledima_za_buduce_prvake

Kako je za radio Ozon potvrđeno iz Dečijeg dispanzera odziv roditelja da dovedu decu na pregled je za sada na zadovoljavajućem nivou.

Za sada, prema rečima doktorke Radovanović, odziv roditelja da dovedu decu na sistemstki pregled je dobar.

Sistematski pregled budućih đaka prvaka obuhvata pregleda izabranog pedijatra, pregled specijaliste za ORL, oftamologa, fizijatra, stomatologa i logopeda, kao i osnovne laboratorijske analize. Svi specijalistički pregledi se zakazuju, a nakon obavljenih specijalističkih pregleda i laboratorijskih analiza, roditelji treba da se jave izabranom lekaru svog deteta, sa overenom propratnom listom specijalističkih pregleda, radi primanja vakcine i dobijanja potvrde za upis deteta u prvi razred.
Deca koja se upisuju u prvi razred osnovne škole treba da prime tri vakcine i to DiTePer (vakcina protiv difterije, tetanusa i velikog kašlja), MMR (protiv malih boginja, zauški i rubeola) i OPV (oralna polio vakcina) kojih prema informacijama iz Dispanzera već neko vreme nema u Srbiji.

Roditelji dece koja su bolesna ili ne mogu da poštuju zakazani termin po grupama, mogu da očekuju novi poziv iz Dispanzera ili da se jave na broj 022/610-222.

Možda Vam se svidi i