U toku radovi na uređenju kanalske mreže

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica svake godine iz budžeta izdvaja određena sredstva za uređenje kanalske mreže, ove godine za ovu namenu opredeljeno je oko 30 miliona dinara.

Trenutno je u toku uređenje kanalske mreže u katastarskoj opštini Ravnje, a pored Ravnja radovi na uređenju kanalske mreže izvodiće se i u Mačvanskoj Mitrovici, Salašu Noćajskom i Noćaju. Sve ukupno sa mačvanske strane do kraja godine biće uređeno 6 kilometara kanala.

kanal-ravnje-radovi

„Kao i svake godine deo sredstava iz budžeta odvajamo za čišćenje kanalske mreže. Ove godine izdvojili smo oko 30 miliona dinara, s tim što će deo sredstava biti namenjen za radove sa mačvanske, a deo sa sremske strane. Na ovaj način mi pokušavamo da osposobimo našu kanalsku mrežu pre svega za odvodnjavanje, odnosno odstranjivanja viška vode sa njiva kako bi naši poljoprivredi proizvođači imali što bolje prinose i kako bi u svakom periodu godine mogli da organizuju radove na svojim poljima“, rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader prilikom obilaska radova.

15127327_1777298085856466_246150728_o

Prema rečima Dragan Topalović, direktora Vodoprivrednog preduzeća „Sava“ iz Šapca zaduženog za izvođenje radova na uređenju kanalske mreže sa mačvanske strane, novca za ove radove ni jedan grad, pa ni Sremska Mitrovica nema previše, ali iz godine u godinu situacija je sve bolja.

„Kanalska mreža je u selima jedan od uslova života, znamo kakve su bile godine 2006, 2010, 2014. sve češće se dešavaju obilne padavine i poplave, tako da je uređenje kanalske mreže zaista od velikog značaja. Para za uređenje kanala nema previše, ali korak po korak baš na teritoriji Grada Sremska Mitrovica mi dolazimo do toga da je kanalska mreža sve bolja i uređenija i nadam se da će za nekoliko godina svi kanali na teritoriji Grada biti kompletno sređeni“, rekao je Topalović.

On je dodao da je rok za završetak radova sam kraj godine, odnosno 31. decembar, ali da očekuje da će oni biti završeni već prve nedelje decembra meseca.

kanalska-mreza-uredjenje-radovi

Predsednik Mesne zajednice „Ravnje“ Radmilo Budećević kratko se zahvalio lokalnoj samoupravi i VP „Sava“ i istakao da je za poljoprivrednike pored plasmana svojih proizvoda i protivgradne zaštite, problem odvodnjavanja i navodnjavanja jedan od najvećih, a s obzirom da je Ravnje poznato po plavljenju i podzemnim vodama, uređenje kanalske mreže, ističe Budećević, jeste od neprocenjivog značaja.

Uporedo sa radovima na uređenje kanalske mreže u mačvanskim katastarskim opštinama isti radovi se odvijaju i u nekoliko katastarskih opština sa sremske strane.

You may also like