U septembru “Karavan omladinskog preduzetništva”

“Karavan omladinskog preduzetništva” u septembru nastavlja aktivnosti na promociji preduzetništva i preduzetnicke svesti mladih sa ciljem podrške razvoju i jacanju omladinskih poslovnih inicijativa, saopštila je danas Privredna komora Srbije.

Uz karavan preduzetništva brže do privatnog biznisa
Projekat realizuje PKS u saradnji sa organizacijom Privredni forum mladih i Razvojnom agencijom Srbije, a “Karavan omladinskog preduzetništva” ce u septembru posetiti pet opština u Srbiji – Sremsku Mitrovicu, Prijepolje, Požarevac, Cacak i Loznicu gde ce buducim preduzetnicima predstaviti programe podrške u okviru “Godine preduzetništva”, kao i prednosti i izazove privatnog biznisa.

Aktivnostima “Karavana omladinskog preduzetništva” obuhvaceno je više od 3.000 mladih buducih preduzetnika kako bi se upoznali sa idejom preduzetništva i mogucnostima privatnog biznisa, povezali sa institucijama, preduzecima i preduzetnicima koji im mogu pomoci da prevazidu pocetnicke teškoce i uspešno izadu na tržište.

Centralni dogadaj bice organizovan 28. oktobra u PKS – konferencija “Sprovodenje i pospešivanje startap eko sistema – odgovor na potrebe mladih preduzetnika” koja ce okupiti mlade preduzetnike iz zemlje i inostranstva, predstavnike državnih institucija, poslovnih asocijacija i udruženja mladih, kako bi se ukazalo na znacaj razvoja omladinskog biznisa, novih poslovnih ideja i unapredenja poslovnog ambijenta u Srbiji po ugledu na razvijene evropske ekonomije.

Predstavnici 30 timova, 60 ucesnika projekta “Karavan omladinskog preduzetništva” imace priliku da, u decembru na seminaru “Privredni forum mladih 2016. – Put uspešnog preduzetnika”, uz pomoc eminentnih predavaca i mentora iz privrednog sektora, oblikuju svoje preduzetnicke ideje, predstave ih javnosti i realizuju u praksi.
U okviru portala PKS www.poslovanje.rs “http://www.poslovanje.rs/” u drugoj polovini septembra pocice da radi stranica omladinsko preduzetnistvo sa svim informacijama o propisima i inicijativama u vezi sa omladinskim kompanijama, edukativnim i promotivnim aktivnostima, vodicima, metodologijama, tutorijalima, primerima dobre prakse.

You May Also Like