U Kan po PRIZNANJE GRADU

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Polovinom narednog meseca u Kanu, u okviru prestižnog Međunarodnog sajma nekretnina, na kome se razgovara i o grinfild investicijama,

Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović primiće priznanje engleskog časopisa FDI (Foreign Direct Investment) jer se nalazi među top deset mikro gradova budućnosti po ekonomskom potencijalu koji pruža.

Treću godinu zaredom Sremska Mitrovica nalazi se među dobitnicima prestižnog priznanja najpoznatije svetske publikacije specijalizovane za promociju stranih direktnih investicija, koja pruža najažurniji pregled globalnih investicionih aktivnosti i služi kao barometar atraktivnosti mnogim gradovima i regionima.

BANE

 

 

– Sremska Mitrovica je uvrštena među top deset mikrogradova budućnosti po ekonomskom potencijalu koji pruža. To što je grad svrstan baš u ovu kategoriju, kao i sama nagrada, vetar je u leđa za naredni investicioni talas koji se očekuje. Pred nama je veliki izazov. Novi investitori sa proizvodnjom zasnovanom na savremenim tehnološkim rešenjima, traže viši nivo obučenosti radnika, i na nama je da im tu radnu snagu obezbedimo u našem gradu – objasnio je Branislav Nedimović. Ulaganja u obrazovanje, veliki infrastrukturni projekti, kao što je podvožnjak, su , dodaje Nedimović, sledeći korak u stvaranju bolje klime i privlačenju novih investitora.

– Da smo na dobrom putu dokaz je i ova nagrada, koja je potvrda dosadašnjem radu i ulaganju u infrastrukturu, napredovanje administracije, odnos prema investitorima, kao i spremnost za nova ulaganja – zaključuje Nedimović, dodajući da će na Međunarodnom sajmu nekretnina u Kanu učestvovati i predstavnici Sremske Mitrovice.

 

Dnevnik

Možda Vam se svidi i