Turizam: Akcija podele vaučera i 2017.

Akcija podele vaučera građanima za odmor u Srbiji je u potpunosti uspela i zaključno sa petkom opredeljeno je svih 46.000 vaučera, koliko je predviđeno budžetom za ovu godinu, rekao je Tanjugu potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ljajić je dodao da će, s obzirom na veliko interesovanje građana i ugostitelja iz cele zemlje, akcija podele vaučera za koričćenje odmora u Srbiji, biti realizovana i naredne godine.

Prema ministrovim rečima, najtraženije destinacije za odmor uz vaučer su Prolom banja, Zlatibor i Banja Koviljača, a slede Lukovska banja, Sokobanja, Vrnjačka banja, Gornja Trepča i Sijarinska banja.

„Kada su u pitanju gradovi iz kojih je najviše ljudi pokazalo interesovanje za vaučere, tu je na prvom mestu Beograd, a slede Novi Sad, Pančevo, Nišš i Kragujevac”, rekao je Ljajić.

On je naveo i da su po kategorijama stanovništva, najzainteresovaniji bili penzioneri, koji čine 56 odsto od svih građaana koji su se prijavili za vaučere, a slede zaposleni sa 34 odsto i lica sa evidencije NSZ sa oko devet odsto.

RTV

You May Also Like