Turistička organizacija Sremska Mitrovica raspisala nagradni literarni konkurs

Sremska Mitrovica – Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu raspisuje nagradni literarni konkurs na teme:
1. Razglednice iz mog grada
2. Vodim te kroz moj carski grad

Konkurs se raspisuje u okviru Novembarskih dana, a na Dan osnivanja Turističke Organizacije Grada Sremska Mitrovica i biće otvoren od 01. do 15. novembra.

Na Konkursu mogu učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Sremska Mitrovica. Svaki autor/autorka može konkurisati samo jednim radom.

Konkurs ima za cilj da učesnici na svoj način istraže, prouče i opišu, njima interesantane turističke potencijale svog Grada (arheološka nalazišta, spomenike kulture, arhitekturu, reku, rezervat prirode Baru Zasavica, Frušku goru, manastire, seoska domaćinstva, hipodrom, gastronomiju, manifestacije…).

Pristigle radove vrednovaće stručna komisija te izabrati po tri najbolja u tri kategorije: od I –I V, V – VIII i srednja škola od I – IV. Za nagrađene učesnike Turistička organizacija i Gradska uprava Sremska Mitrovica dodeliće atraktivne nagrade na posebnoj svečanosti, u utorak, 22.11.2016.godine.
Svi zainteresovani radove mogu poslati mejlom na turistorgsm@yahoo.com ili poštom na adresu Svetog Dimitrija 10, 22000 Sremska Mitrovica, najkasnije 15. novembra.

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime autora, adresu stanovanja, grad, broj telefona, škola koju pohađa, razred i odeljenje.

Partneri TO Grada Sremska Mtrovica, u realizaciji Konkursa, biće Biblioteka “Gligorije Vozarović”, Ustanova za negovanje kulture Srem i Centar za kulturu Sirmiumart.

Pročitajte još