Troje Mitrovčana na Olimpijadi u Riju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prijemom u Gradskoj kući, prvi čovek Sremske Mitrovice, Vladimir Petković svečano je ispratio predstavnike grada na Olimpijskim igrama u Riu.

Naš grad ove godine na Igrama predstavljaće atletičarka Dragana Tomašević član AK „Sirmium“, kajakaš „Vala“ Marko Tomićević i jedan od trenera veslačkog tima Srbije Saša Radmanović.

„Mitrovica kao grad treba da bude ponosna što iz naše lokalne samouprave imamo tri predstavnika na Olimpijskim igrama, jer mnogi gradovi nemaju ni jednog. Ja ispred Grada Sremska Mitrovica ne želim da ih obavezujem na bilo šta, na bilo kakav rezultata, jedino što očekujem od njih jeste da daju sve od sebe i da se bore do kraja. Želim im svu sreću, da se bezbedno vrate, da se ne povrede i da dostojanstveno predstavljaju naš grad i zemlju“, rekao je Petković na prijemu.

On je istakao da je i sam njih plasman na Igre fantastičan uspeh i da su za nas već pobednici.

Kajakašku reprezentaciju Srbije čini šest momaka i četiri devojke za koje će biti mahom zadružen upravo Mitrovčanin Saša Radmanović. Marko Tomićević će nastupiti u dve discipline i to u dvosedu sa Milenkom Zorićem na 1000 metara i u četvercu takođe na 1000 metara i to zajedno sa Zorićem, Dejanom Pajićem i Vladimirom Torubarovim.

„Pripreme smo priveli kraju, ono što smo planirali to smo i realizovali na najbolji mogući način i mogu da kažem da spremno dočekujemo Igre, ovo će inače biti moja četvrta Olimpijada i nadam se da će biti najuspešnija“, rekla je Tomašević na prijemu.

Tomićević je kratko rekao da je s obzirom na dobre rezultate na velikim takmičenjima koje je postigao u prethodnom periodu realno za očekivati da i u Riju postigne uspeh.
Tomićević će u Rio otputovati 11. avgusta.

Takmičenje u njegovoj prvoj disciplini K-2 na programu je 17. i 18., a u disciplini K-4 19. i 20. avgusta.

Dragana na borilište izlazi nekoliko dana ranije, tačnije 15. avgusta, a u Rio putuje već narednog utorka, odnosno 9. avgusta.

Možda Vam se svidi i