Tribina Inicijative „Novinari ne kleče“ i u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica – Inicijativa „Novinari ne kleče“ pokrenula je seriju tribina koje za cilj imaju, pre svega podršku kolegama koje se i dalje, zbog straha ili pretnji vlasnika, direktora, urednika ili loklanih namesnika nisu usudile da javno iskažu svoje protivljenje ugnjetavanju.

Takva tribina biće održana i u Sremskoj Mitrovici u utorak 22. marta sa početkom u 18:00 časova u prostorijama Centra za kulturu „Sirmiumart“ (Vuka Karadžića 2).

Na tribini će, između ostalog, biti reči o tome kakva je situacija u sremskomitrovačkim medijma i na koji način se finansiraju mediji u Sremskoj Mitrovici. Pored toga, učesnici tribine će govoriti i o tome na koji je način moguće boriti se za slobodno novinarstvo i slobodu govora na lokalnom nivou, ali o tome koja je uloga udruženja u odbrani novinarstva.

Govoriće Dragoljub Draža Petrović, kolumnista i urednik „Danasa“, Branko Čečen, direktor Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Vladimir Kostić, novinar istraživač CINS-a koji je istraživao raspodelu novca iz medijskih konkursa na teritoriji Srema i Zoran Nikolić, izvršni urednik sajta „Cenzolovka“ i predstavnik Inicijative „Novinari ne kleče“.

Prisustvo tribini potvrdili su i predstavnici sremskomitrovačkih medija: „Sremskih novina“, „M novina“, sajtova „Sremskomitrovački portal“ i „SirmiumInfo“, i „Ozona radija“.

Inicijativa „Novinari ne kleče“ poziva sve kolege novinare, snimatelje, medijske radnice, ali i GRAĐANE da prisustvuju tribini i javno iskažu svoju nezadovoljstvo protiv odnosa bahtaih pojedinaca prema novinarskoj profesiji.

You May Also Like