Tekvondo klub „Sirmium“: Strahinja Subotić prvi na Balkanu, Nikoleta Mišura treća

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić, ugostio je trenera Tekvondo kluba „Sirmium“ iz Salaša Noćajskog Darka Jovića i osvajačicu bronzane medalje na Blakanskom prvenstvu Nikoletu Mišuru. Na žalost, zbog obaveza u školi prijemu nije prisustvovao Strahinja Subotić, osvajač čak tri odličja na pomenutom takmičenju.

Prvenstvo Balkana je održano krajem septembra meseca u bugarskom gradu Dupnica, a u sastavu reprezenzacije našli su se upravo Mišura i Strahinja. Strahinja je osvojio tri medalje, od toga jednu zlatnu i dve bronzane. On je juniorskom timu zajedno sa Zoranom Radivojević iz novosadskog „Favorita“ i Urošem Mitrović iz niškog „Nisusa“ osvojio zlatnu medalju i tako postao prvak Balkana. U pojedinačnoj konkurenciji Strahinja je zauzeo treće mesto, a takođe treće mesto osvojio je i u paru sa Nikoletom.

„Osnivanje kluba imalo je pre svega za cilj da decu izvučemo iz kuća i da ih, da tako kažem uvučemo, u salu da se bave sportom, kojim sportom to nije toliko ni bitno, da li je to tekvondo, karate, ili neki kolektivni sport, važno je pre svega da se deca angažuju. Mi smo relativno mali klub, brojimo oko 20 članova od kojih je većina deca, ali i pred toga što smo mali možemo da se pohvalimo sa pre svega Strahinjom i Nikoletom koji su u reprezentaciji Srbije“, rekao je Jović na prijemu.

On je rekao da je ponosan na sve svoje članove i da se nada da će u narednom periodu biti još dobrih rezultata.

„Jako sam zadovoljna svojim uspehom i dostignućem na prvenstvu Balkana, to je najveće takmičenje na kojem sam do sada za svojih devet godina bavljenja tekvondom nastupila“, rekla je Mišura na prijemu i dodala da planira da nastavi istim tempom da nastavi da trenira u budućnosti.

Načelnik Nedić istakao je da je uspeh tekvondo kluba „Sirmium“ samo još jedna potvrda da je Sremska Mitrovica grad sporta. On je čestitao Joviću i Mišuri i poželeo im da im naredna godina bude još i uspešnija od 2016. godine.

You may also like