Svi moraju da plaćaju odnošenje smeća

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Još od 2014. godine prema skupštinskoj odluci sva domaćinstva na teritoriji Grada Sremska Mitrovica u obavezi su da plaćaju odnošenje smeća, odnosno da smeće putem JKP „Komunalije“ odlažu na regionalnu deponiju „Srem – Mačva“.

U samom gradu velikih problema sa odvoženjem smeća i naplatom ove usluge nema, ali zato u seoskim sredinama još uvek postoji određen broj domaćinstava koji svoje smeće odlažu na divlje deponije ili na mesta koja su nekada predstavljala deponije, pa zbog toga odbijaju da plaćaju račune.

Ukoliko račune ne plaćaju, iz „Komunalija“ na njihovu adresu prvo stiže opomena, a zatim se se potraživanja ostvaruju sudskim putem.

Kako je za radio Ozon potvrdila Tamara Milković, referent za odnose sa javnošću JKP „Komunalija“, naplata usluge odnošenja smeća u seoskim sredinama je bolja nego na samom početku, ona još uvek nije na zadovoljavajućem nivou i kreće se oko 60%. Milković je apelovala na sve vlasnike domaćinstava da uredno izmiruju svoje obaveze i podsetila da su i u zakonskoj obavezi da to čine.

Možda Vam se svidi i