Sremska Mitrovica – Danas je i JKP „Vodovod“ u našem gradu obeležio Svetski dan Voda. Za razliku od prethodnih godina kada su organizovane manifestacije edukativnog karaktera, ovoga puta su iz ovog gradskog preduzeća odlučili da to bude u znaku rada.

Direktor JKP „Vodovod“ Saša Bugadžija kaže da je želja bila da se Svetski dan obeleži svakodnevicom ovog preduzeća i radom na poboljšanju kvaliteta vodosnabdevanja na teritoriji Grada:
„U Noćaju već teku radovi na izgradnji vodovodne mreže i izgrađeno je već 60 odsto mreže, što primarne što sekundarne. Zadovoljni smo sa brojem zainteresovanih za priključke koji iznosi preko 60 odsto.“

nocaj 4

nocaj 3

nocaj 1

Ono što iz JKP „Vodovod“ ističu kao najbitnije je kvalitet vode, Iz Interne laboratorije Vodovoda naglašavaju da je voda koju piju građani Sremske Mitrovice apsolutno bezbedna. Šef laboratorije Anica Ilibašić rekla je da nema razloga za brigu o vodi koju pijemo:
„Naša Interna laboratorija uradi preko 3000 uzoraka. To su uzorci koje svakodnevno dobijamo sa terena, i oni nedvosmisleno pokazuju da je naša voda higijenski ispravna i zdravstveno bezbedno što potvrđuju i analize naših eksternih saradnika Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovice i Institut za javno zdravlje Vojvodine.“


fabrika 3

fabrika 5

Plan je da se u narednom periodu, pored održavanja istog kvaliteta vodosnabdevanja, zaokruži i postavljanje sekundarne mreže i izrada kućnih priključaka i u Radenkoviću, čime bi se zaokružio čitav sistem u mačvanskom delu Sremske Mitrovice.

fabrika 1

You may also like