Sve više turista u Carskoj palati

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Tokom prošle godine Carsku palatu u Sremskoj Mitrovici, jedan od najznačajnijih turističkih lokaliteta, kad je reč o spomenicima kulture u Srbiji, posetilo je više od 10.000 ljudi.

Sezona poseta ovom lokalitetu je između aprila i jula, ali i između septembra i novembra, pokazuju dosadašnja iskustva. Početkom ovogodišnje sezone tradicionalni posetioci su deca i mladi, jer je Carska palata s razlogom uvrštena u program mnogih školskih ekskurizija. Takve grupne posete broje u proseku i do 100 posetilaca, organizovane su i najavljene.

Pored naše dece i mladih, od početka sezone povećan je i broj stranih turista i pojedinačnih i grupnih poseta. Jedan od razloga za veću posetu stranih turista je i dobra saradnja Turističke organizacije Sremske Mitrovice sa jednom italijanskom turističkom agencijom koja ima predstavništvo u Rijeci. Ta italijanska turistička agencija nudi program posete balkanskim destinacijama koje imaju antičke lokalitete, među kojima je nezaobilazan Sirmijum, pa je ovog i narednog meseca, kao i u drugom delu turističke sezone, već najavljeno preko 20 organizovanih grupa iz Švedske i Danske.

Direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrovica LJubiša Šulaja objašnjava da su Zavod za zaštitu spomenika kulture, kao i Turistička organizacija grada, spremni za turističku sezonu.

„Spremni smo za ovu turističku sezonu, dobro smo se organizovali i sa tehničko-vodičkog aspekta, unapredili smo promociju sa turističkom organizacijom, ali i prodaju suvenira na lokalitetu“, istakao je Šulaja.

Izvor: Dnevnik

Možda Vam se svidi i