Sve izvesnije – Nedimović u ministarskoj fotelji

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Vest da je sve izvesnije da će nekadašnji gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović u narednom periodu voditi Ministarstvo poljoprivrede veliki broj poljoprivrednika sa teritorije Srema i Mačve dočekao je sa odobravanjem.

U Nedimoviću, prema njihovim rečima, vide nekog „sa kim bi mogli da pregovaraju i sarađuju“, nekog, ko je „blizak narodu“ i „ima sluha“ za realne i svakodnevne probleme koji muče i ratare, stočare, voćare.

Sa njihovim mišljenjem slaže se i agroekonomski analitičar Čedomir Keco, prema čijim rečima su do sada na čelo ovog Ministarstva bili ljudi iz poljoprivrede koji su malo toga promenili ili radili u dosluhu sa poljoprivrednicima, pa postavljanje Nedimovića, koji je pravnik, Keco kaže da se može pokazati kao pravi korak.

„Ukoliko Nedimović bude postavljen na čelo Ministarstva poljoprivrede mi ćemo dobiti iskusnog mladog političara da vodi ovaj, za Srbiju izuzetno bitan resor i ako on bude išao na dugoročna rešenja za srpsku poljoprivredu uradiće više nego njegovi prethodnici proteklih 20 godina. Ukoliko pak krene stopama svojih prethodnika, on na žalost neće biti uspešan na toj poziciji“, objašnjava Keco i dodaje da je njegovo lično mišljenje da će se Nedimović pokazati kao dobar ministar.

On kratko napominje da je Ministarstvo poljoprivrede najmanje subvencionisano u ovom delu Evrope, da je u prethodnom periodu u poljoprivredu više ulagala vlada AP Vojvodine, od Vlade Republike Srbije i da se nada da će Nedimović to uspeti da promeni.

Republika Srbija bi tokom ove nedelje trebalo da dobije novu vladu, a njen izbor u Skupštini Srbije najverovatnije će početi u sredu.

Bez obzira što imena budućih ministara mandatar Vučić čuva u tajnosti, većina njih, među kojima je i ime nekada prvog čoveka Mitrovice, je već od ranije poznata, piše Blic.
Kako se dalje navodi među prvima koji su dobili potvrdu da će ostati u vladi jesu ministarka građevine Zorana Mihajlović, ministar pravde Nikola Selaković i ministar policije Nebojša Stefanović.

Sigurni i u sledećem mandatu trebali bi biti i ministar finansija Dušan Vujović, ministar rada Aleksandar Vulin i Vanji Udovičić, ministar sporta.

Branislav Nedimović trebalo bi da preuzme ministarstvo od Snežane Bogosavljević Bošković, a ono što još uvek nije poznato jeste ko će doći na mesto Srđana Verbića u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ko će zameniti Kori Udovički na čelu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i ministra kulture i informisanja, Ivana Tasovca.

Takođe još uvek se ne zna da li će ministar zdravlja, Zlatibor Lončar ostati u vladi, ali je zato sasvim izvesno da je napušta Velimir Ilić. Ivica Dačić i Aleksandar Antić trebalo bi da zadrže svoja mesta u vladi, piše Blic.

Možda Vam se svidi i