Šta se dešava sa „Mitrosom?

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Nakon objavljenog teksta na sajtu „Agrosmart“ o tome kako u „Mitrosu“ koji je zvanično otvoren sredinom aprila meseca još uvek proizvodnja nije počela oglasio se i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić koji je poručio da „Mitros“ radi punom parom.

Prema pisanju „Agrosmarta“ uprkos tome što je prilikom otvaranja „Mitrosa“ najavljeno da će se već u maju mesecu na policama velikih martketa u Srbiji moći naći proizvodi iz „Mitrosa“ do toga još uvek nije došlo i za sada se u njegovim pogonima vrši povremeno uslužno klanje za potrebe drugih klanica.

Za pomenuti sajt generalni direktor Ramo Adrović dao je kratku izjavu u kojoj je naveo da „Mitros“ radi već šest nedelja i da se svinje otkupljuju od farmera, ali i potvrdio informaciju da takozvana nulta proizvodnja još nije počela.

mitros5

„Proizvodnja nije počela, ali klanje jeste. Koljemo već šest sedmica, a proizvodnja će početi iduće nedelje“, rekao je Adrović za „Agrosmart“ demantujući informacije da otkupa tovljenika od seljaka gotovo da i nema.

Novinari Ozon media pokušali su da provere neke od ovih informacija i kontaktirali su gospodina Adrovića, koji je kratko rekao da on više nema ovlašćenje da daje bilo kakve informacije predstavnicima medija i da je vlasnik „Mitrosa“, Johan Gierlinger naglasio da će tek sa početkom proizdvodnje u punom obimu biti razgovora sa novinarima.

mitros3

Podsetimo, nekadašnji sremskomitrovački mesni gigant „Mitros“ u januaru 2015. godine prodat je austrijskoj kompaniji “Gierlinger holding” za 800.000 evra. Vlada Srbije je investitoru pomogla sa 5,8 miliona dinara za zapošljavanje 300 radnika.

Kako je ranije pisano, zamisao vlasnika je da se za početak proizvodnje ostvari saradnja sa oko 1200 kooperanata, da bi se taj broj vremenom povećavao. Što se tiče cilja on je da se u prvoj godini rada dnevno u „Mitrosu“ preradi 1.000 svinja, a da svake naredne godine taj broj bude za 1.000 veći, dok se ne dođe do prerade 5.000 svinja dnevno.

Možda Vam se svidi i