Sremska Mitrovica nagrađena u Kanu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U francuskom letovalištu Kan danas su dodeljene nagrade za gradove budućnosti za 2016/2017. godinu. Nagradu u ime grada Sremska Mitrovica, primio je načelnik gradske uprave za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove Vladimir Petković.

Iako je ovo treća godina zaredom kako Mitrovica dobija priznanje Engleskog časopisa „FDI“, koji je deo medijske grupacije „Financial Times Ltd“, ove godine nagrada je u daleko ozbiljnijoj kategoriji. Pod kategorijom ekonomskog potencijala koji grad pruža, se podrazumeva kompletan učinak lokalne uprave da privuče stranog investitora. Tako da je ovogodišnja nagrada prava potvrda dosadašnje poslovne filozofije grada.

„Odnos prema investitoru je nešto što nas izdvaja od drugih opština. Otvorena i efikasna uprava pruža investitoru kompletnu podršku od trenutka kada dostavi pismo o namerama do realizacije same investicije. Takođe naše učešće u povezivanju i posredovanju sa drugim nivoima vlasti investitorima puno znači.
Uvek se svi vraćaju primeru kompanije „Cooper Standard” koja je dozvolu dobila za samo trinaest radnih dana ili skorijem primeru kada je za manje od dva meseca urađena kompletna dokumentacija koja je bila neophodna za legalizaciju i upis u evidenciju nepokretnosti preko 20.000 kvadrata stare mesne industrije Mitros, što je bilo presudno za investitora da kupi ovaj nekadašnji mesni gigant u stanju u kakvom je bio posle šest godina stečaja.
Na primeru našeg grada se jasno vidi da subvencije i geografski položaj znače ali ljudski faktor ipak predstavlja osnov i sigurnost za nove investitore“, rekao je Petković.

nacelnik1

Kompletno komunalno opremljene industrijske zone, putna infrastruktura kao i preduzimljivost lokalne uprave privukli su u prethodnim godinama oko 150 miliona evra stranih ulaganja u Sremsku Mitrovicu. Jedna od najznačajnijih stranih investicija je svakako ponovo pokretanje mesne industrije Mitros, koja bi do kraja meseca trebala da otpočne proizvodnju u kompletno renoviranom i osavremenjenom prostoru. Tu je naravno i kompanija „Cooper standard“ i „Lames“, kao i „Luvata” koja je otpočela sa izgradnjom nove proizvodne hale. Holandska kompanija „Vahali“ od 2013. godine posluje u Sremskoj Mitrovici i ova strana investicija na najreprezentativniji način predstavlja naš grad u svetu.

Možda Vam se svidi i