Sremska Mitrovica – Predstavnik Srbije u kajaku na Olimpijskim igrama u Riju ove godine, Marko Tomićević od danas je i zvanično član Kajakaškog kluba „Val“ iz Sremske Mitrovice koji se na velika vrata vraća na kajakašku scenu Srbije.

Tomićević je danas uz prisustvo sportskog direktor kajakaške reprezentacije Srbije Мiroslava Aleksića, predsednika Upravnog odbora KK „Val“ Predraga Milkovića i Branislava Nedimovića, gradonačelnika Sremske Mitrovice potpisao pristupnicu najuspešnijem sportskom klubu u Sremskoj Mitrovici.

12631095_1664144297171846_954144401_o

Prelazak Tomićevića iz KK „Zemun“ u KK „Val“ sremskomitrovački gradonačelnik uporedio je sa „Mitrosom“.

„Ono što je „Mitros“ bio za privredu to je kajak za sport u Sremskoj Mitrovici i jedan od naših ciljeva u narednom periodu jeste da vratimo staro lice i sjaj „Valu“, da on ponovo postane jedan od najvećih i najprepoznatljivijih brendova ovog grada i mislim da će prelazak Marka u naš klub u velikoj meri doprineti tome da se naš cilj ostvari“, prilikom potpisivanja pristupnice rekao je Nedimović.

On je dodao da u „Valu“ ima dosta kvalitetnih mladih kajakaša za koje se nada da će uz podršku lokalne samouprave koja će u ovoj godinu uložiti značajna novčana sredstva u klub, ostvarivati vrhunske rezultate na predstojećim takmičenjima.

Marko Tomićević prilikom potpisivanja pristupnice nije krio svoje zadovoljstvo prelaskom u sremskomitrovački kajakaški klub.

12669759_1664144337171842_946997793_o

„Posetio sam prostorije kluba, upoznao trenere i za sada mi se sve jako sviđa. Klub ima veliku i dugu tradiciju i sjajne razultate iza sebe što za mene s jedne strane predstavlja odgovornost, a s druge strane čast da nastupam za ovaj klub. „Val“ je do sada imao čak šest olimpijaca, međutim ni jedan se nije popeo na pobediničko postolje, tako da se nadam da ću ja kao sedmi olimpijac biti  i prvi koji će doneti ovom klubu medalju, prvi od mnogih, jer ovde već sada ima nekoliko veoma perspektivnih takmičara. Nadam se i da će moji dobri rezultati koje planiram da stvarim u narednom periodu privući veliki broj mladih da se učlane u klub i učine ga još većim i bljim“, rekao je Tomićević.

Marko Tomićević jedan je od 10 članova kakajaške reprezentacije Srbije koji je obezbedio normu za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u avgustu ove godine, a takmičiće se u disciplini dvojac na 1000 metara zajedno sa Milenkom Zorićem.

Možda Vam se svidi i