Srbiji osam medalja na Olimpijskim igrama u Riju. Sremska Mitrovica dočekuje kajakaše krajem nedelje!

Od strane Ozon
0 komentar

Američki košarkaši su u finalu Olimpijskih igara protiv Srbije odigrali maestralno do konačnih 96:66. „Orlovi“ su posle nedodirljivih NBA zvezda najbolji na svetu, a Srbiji je stiglo još jedno srebro.

Konačni bilans – srpska ekspedicija je donela četvrto srebro, uz koje imamo i po dva zlata i bronze.

Zlato su osvojili vaterpolisti i rvač Davor Štefanek, uz mušku košarkašku reprezentaciju srebrom su se okitile i odbojkašice, tekvondistkinja Tijana Bogdanović, kao i dvojac kajakaša u sastavu Marko Tomićević i Milenko Zorić.

Učesnike na olimpijskim igrama zajedno sa njihovim trenerima dočekaće svečano lokalna samouprava sa građanima Sremske Mitrovice, krajem ove nedelje. Nezvanično saznajemo da će ovo biti nesvakidašnji doček u Sremskoj Mitrovici.

Bronzu je u Srbiju donela atletičarka Ivana Španović, kao i košarkašice.

Predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divcu u Rio de Žaneiru uručen je Olimpijski orden, a vaterpolo reprezentativac Srbije Filip Filipović izabran je za najboljeg igrača vaterpolo turnira.

Na 31. Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru učestvovalo je više od 11.000 sportista iz 206 zemalja. Olimpijski tim Srbije imao je 103 člana, osvojio osam medalja po čemu je zauzeo 32. mesto.

You may also like