Sportski dan u Kazneno popravnom zavodu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Sportskom centru “Partizan” u okviru Kazneno popravnog zavoda Sremska Mitrovca u subotu, 17. septembra biće održan drugi po redu Sportski dan. Tim povodom danas je održana konferencija za medije na kojoj su govorili upravnik KPZ Aleksandar Alimpić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica Nemanja Crnić i Nenad Krstić, organizator kulturnih i sportskih aktivnosti u KPZ.

U okviru Sportskog dana biće odigrane polufinalne i finalne utakmice turnira u fudbalu koji je startovao početkom meseca. Učešće na turniru uzelo je ukupno 160 lica na izdržavanju zatvorske kazne podeljenih u 16 ekipa. Broj ekipa koje će nastupiti tokom sportskog dan jeste 7.

Sportski dan kao i prošle godine organizuje Kazneno popravni zavod Sremska Mitrovica u saradnji sa Gradskom upravom za kulturu, sport i omladinu Grada Sremska Mitrovica i Sportskim savezom Grada.

“Ovo će biti drugi po redu Sportski dan koji organizujemo, ja sam prošle godine obećao da će to da postane praksa i svoje obećanje ispunjavam”, kratko je na početku konferencije rekao upravnik KPZ Alimpić, a zatim je reč prepustio Nemanji Crnić.

Crnić je objasnio da je turnir u okviru Sportskog dana samo jedan u nizu turnira koji se realizuju u okviru Zavoda i da ih je tokom prošle godine bilo ukupno 12 u različitim sportovima. On je istakao da je i ove godine nastavljena dobra saradnju između Grada, Zavoda i Sportskog saveza u organizaciji turnira i izrazio nadu da će Sportski dan zaista prerasti u tradiciju.

“Ljudi koji se nalaze na izdržavanju kazne takođe imaju prava da se bave sportom kao i svi drugi i mi na ovaj način pokušavamo da ih motivišemo da oni u tome nastave jer ovde imaju sjajne uslove”, rekao je Crnić.

Nenad Krstić, organizator kulturnih i sportskih aktivnosti u KPZ rekao je da je Sportski dan još jedan vid resocijalizacije osuđenih lica i zahvalio se Gradu koji je za Sportski dan obezbedio sportske rekvizite u vidu lopti, majica, pehara i diploma.

U sportskom centru “Partizan” u okviru Kazneno popravnog zavoda Sremska Mitrovca postoji nekoliko sportskih terena koja osuđena lica svakog dana u period od dva sata mogu da koriste. Postoje dva fudbalska terena, rukometni teren, odbojkaški teren, teren za tenis i košarku, kao i sala u kojoj lica na izdržavanju kazne mogu da se bave sportom i rekreacijom i tokom loših vremenskih uslova. Svake godine u KPZ održi se od 10 do 12 raznih sportskih turnira, a prema statističkim podacima prošle godine je sportski centar zavoda ima 98.000 poseta.

Možda Vam se svidi i