Sremska Mitrovica – Načelnik gradske uprave za pojoprivredu i zaštitu životne sredine Vladimir Nastović uputio je apel svim poljoprivrednim proizvođačima da ne pale žetvene ostatke.

On je podsetio sve poljoprivrednike da je Zakonom o zaštiti od požara paljenje žetvenih ostataka strogo zabranjeno i da se kazne za sve one koji ovaj Zakon krše kreću od 10.000 do 50.000 dinara.

„Paljenje žetvenih ostataka je nešto najgore što poljoprivrednici mogu da urade, pre svega Zakonom je zabranjeno, a i zemlja gubi na kvalitetu. U svakom smislu mnogo je bolje raditi neke druge stvari nakon žetve, nego zapaliti ostatke. Zakon je vrlo precizan i jasan po tom pitanju, a grad Sremska Mitrovica će kao i ranijih godina preduzeti sve neophodne mere da se paljenje žetvenih ostataka spreči. Sve naše raspoložive snage biće ovih dana na terenu počev od komunalne inspekcije, komunalne policije, poljočuvarske službe, a aktiviraćemo i redovnu policiju po tom pitanju“, rekao je načelnik Nastović i još jednom apelovano na sve poljoprivredne proizvođače da ne ugrožavaju svoju bezbednost, bezbednost drugih, ali i njihove poljoprivredne kulture.

Možda Vam se svidi i