Sremska Mitrovica – Narednog vikenda u Poslovno sportskom centru „Pinki“ održaće se „Sirmium dance fest“, drugi po redu festival plesa u Sremskoj Mitrovici.

Plesni klub „Sirmium dance“ je od prošle godine grad Sremsku Mitrovicu upisao na listu organizatora plesnih festivala, time je Sremska Mitrovica dobila jednu divnu plesnu manifestaciju koja poprima sve veći značaj u plesnom svetu.

Prošle godine na ovom takmičenju uzelo je učešće oko 400 takmičara, a ove godine taj broj preći cifru od šest stotina učesnika.

dance1

Prijave za učešće na festival su u toku, a do sada su svoj dolazak u Sremsku Mitrovicu najavili plesači iz Beograda, Novog Sada, Pančeva, Šapca, Vršca, Niša, Subotice, Kragujevca, Zrenjanina, Bačke Palanke, Bijeljine…

Plan organizatora je da ova manifestacija preraste u jedan veliki međunarodni festival i da se tradicionalno odrzava svake godine u februaru u našem gradu.

Od ove godine „Sirmum dance fest“ upisan je u zvaničan takmičarski kalendar Srpske plesne asocijacije, asocijacije koja okuplja najjače plesne klubove iz Srbije, a jedan od osnivača ove Asocijacije je i klub „Sirmium Dance“.

Plesači iz cele Srbije i gosti iz Republike Srpske će se predstaviti publici u raznim plesnim disciplinama: klasičan balet, moderan balet, etnik-karakter, disco dance, show dance, hip-hop, orijentalni ples,…sve ovo će ocenjivati stručni žiri u sledećem sastavu: Gabrijela Teglasi Jojkić primabalerina, Petar Pjer Rajković koreograf, mr Aleksandra Spasić, Vojin Jovancević pokrajinski zavod za sport, Snežana Andrejević koreograf i baletski pedagog. Ceo program će voditi čuveni voditelj evropskih i svetskih festivala Predrag Katanić koji je i predsednik SPA.

dance

Veliku zahvalnost za održavanje ovog festivala organizatori kažu da duguju Gradskoj upravi za kulturu, sport i omladinu, Sportskom savezu Grada Sremske Mitrovice, PSC „Pinki“, jer bez njihove podrške realizacija ove manifestacije ne bi bila moguća.

Festival će se održati u subotu, 20. februara u PSC „Pinki“ sa početkom u 12:00 časova. Ulaz za sve posetioce besplatan.

Možda Vam se svidi i